Komentara: 0
Pregleda: 2279

"Pjer" među Subotičanima

18.02.2011. u 12:09h
Izvor: Večernje novosti
U SKC “Sveti Sava” u četvrtak veče otvorena izložba karikatura “Pjer”, najboljih na prošlogodišnjem konkursu koji organizuju „Večernje novosti“
"Pjer" među Subotičanima

Subotica je u četvrtak veče ponovo otvorila vrata najboljima u svetu karikature u našoj zemlji. Najbolji radovi sa prošlogodišnjeg konkursa za novinarsku karikaturu “Pjer 2010”, koji tradicionalno već 43. godine organizuje Kompanija “Novosti”, postavljeni su u Srpskom kulturnom centru “Sveti Sava” i pred Subotičanima će biti do 24. februara.

- Naša karikatura je danas postala osoben žurnalistički izraz i primakla se rodu umetnosti - istakao je Aleksandar Backović, izvršni direktor Kompanije “Novosti”. - Iako najčešće iscrtavana na parčićima hartije, već se može složiti u istorijsku čitanku našeg, ne baš srećnog vremena. Sve je više odgonetka nego zagonetka.

Izložbu u Subotici otvorio je gradonačelnik Saša Vučinić, naglašavajući da je karikatura najrealniji osvrt na stvarnost koja nas okružuje. Umetnički program su obogatili učenici Muzičke škole i glumac Boško Boškov.

Na zidovima galerije SKC našli su se “Splav Meduze” Jova Škomca, ovogodišnjeg laureata “Zlatnog Pjera”, “Svadba” Vlade Volaša, dobitnika “Srebrnog Pjera”, kao i “Balkanski stampedo” Mira Stefanovića, ovenčan “Bronzanim Pjerom”. Neće izostati ni najbolji portret - Steva Žigon u liku legendarnog Krigera, delo Marka Stajića, kao i mnoge druge maštovite, duhovite, gorke, lucidne slike naše svakodnevice.

Izvor: Večernje novosti
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2279
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.