Komentara: 10
Pregleda: 5948

Plaćaju dugove za za samodoprinos za koje nisu ni znali da postoje?!

25.12.2013. u 20:28h
Izvor: SuMedija
Na adrese velikog broja Subotičana, minulih dana stigle su opomene za plaćanje duga za samodoprinos, višestruko uvećanog na ime kamate, iako je on odavno, u nekim mesnim zajednicama čak i pre 20 godina, ukinut i nikada im bilo kakva obaveštenja ili rešenja nisu stizala na kućnu adresu.
Plaćaju dugove za za samodoprinos za koje nisu ni znali da postoje?!

U dospelim rešenjima, poslatim iz Gradske uprave Subotica, uz koja nije dostavljena nikakva uplatnica sa računom na koji pomenuti iznos treba uplatiti, stoji da je krajnji rok za uplatu pet dana od dana prijema, te da će, ako obaveze ne budu izmirene, „otpočeti postupak prinudne naplate donošenjem rešenja o prinudnoj naplati sa iz sredstava na računu, pokretnih stvari, nepokretnosti, gotovog novca ili hartijama od vrednosti“.

- Mi smo pre četiri godine, kada je izglasana takva odluka u mesnoj zajednici „Aleksandrovo“, prestali da plaćamo samodoprinos. Do tada sam uredno plaćao, jer je bilo reči da će od toga novca biti urađena saobraćajna i komunalna infrastruktura, ali nakon što je ukinut, više nije bilo potrebe. Od tada do danas, nikada nikakvo rešenje nisam dobio o eventualnim dugovanjima po osnovu samodoprinosa, niti sam znao da me bilo ko tereti za neki dug, da bi mi na kućnu adresu stigla opomena u kojoj stoji da mi je glavnica duga 4.845 dinara, a kamata na taj dug 3.112 dinara, što znači da ukupno moram da platim 8.000 dinara. Razgovarao sam i sa komšijama koji su dobili slične opomene i svi smo ogorčeni – kaže Subotičanin Ivan Sadojević..

Bilo je i drastičnijih slučajeva, pa je jedan Subotičanin dobio opomenu za dug od 3.304 dinara, na koji je obračunata kamata od čak 12.973 dinara.

Plaćaju dugove za za samodoprinos za koje nisu ni znali da postoje?!

U Službi lokalna poreske administracije potvrdili su da su prethodnih dana Subotičanima slate opomene po osnovu dugova na ime samodoprinosa.

- Reč je o dugovanjima koja nisu izmirena u potpunosti. Ovo će se rešavati od slučaja do slučaja i zato pozivamo sve one koji su dobili opomene da lično dođu na prvi sprat Gradske kuće, u sobu 101 ili 102, kako bismo utvrdili činjenično stanje i videli ima li osnova za otpisivanja dugovanja zbog zastarelosti – istakla je Anka Trifunović iz Službe lokalne poreske administracije.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5948

Povezana zviždaljka

Povezane teme

plaćanje samodoprinosa

samodoprinos

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.