Komentara: 16
Pregleda: 3999

Plakati na nepredviđenim mestima

19.03.2014. u 15:36h
Izvor: RTV Yueco
Iako je gradska odluka jasno naglašava da je zabranjeno lepiti platake na javna mesta koja nisu previđena za tu namenu, politička kampanja koja je iza nas, uverila nas je da se malo ko od partija pridržavao pomenute odluke.
Plakati na nepredviđenim mestima

Osim na bilbordima, stranački plakati lepljeni su svuda, od zaštitnih ograda, do zidova, pa čak i na saobraćajne znakove. Za takve prestupe komunalna inspekcija izdaje kazne od 50 hiljada do milion dinara za pravna, odnosno od 2.5 hiljade, do 75 hiljada dinara za fizička lica. U Lokalnoj samoupravi uskoro najavljuju i donošenje odluke o korišćenju reklamnih stubova koji nisu nikome povereni.

Iako su izbori prošli ostaci predizbornje kampanje u gradu još uvek su vidljivi. Ispod nadvožnjaka, na zgradama, saobraćajnim znakovima, pa konačno i na bilbordima, nalaze se politički slogani koji imaju za cilj da privuku glasače. Glasači sa druge strane, bar oni koje smo anketirali, iste te plakate ili ne primećuju, ili ih čine nervoznim.

U komunalnoj inspekciji kažu da oni tokom čitave godine rade na kontroli načina lepljenja plakata, ali da je taj posao sada intenziviran zbog nedavne predizborne kampanje. Gradska odluka nažale vlasnicima objekata da uklone plakate, ili da to učini JKP “Čistoća i zelenilo” ukoliko se radi o komunalnim objektima.

U Lokalnoj samoupravi ističu da je u toku uređivanje uredbe u vezi sa reklamnim prostorom, kako bilborda, tako i reklamnih stubovima u gradu. Zbog neuređenosti ove odluke, po rečima gradonačelnika Subotice, Grad je gubio na desetine miliona dinara godišnje.

U narednih mesec dana Direkcija za izgradnju grada bi trebalo da izradi pravilnik vezano za postavljanje reklamnih tabli i bilborda, s obzirom na to da je Zavod za urbanizam završio projekat u vezi lokacija. Prvi prihod u gradsku kasu od ove namene trebalo bi da bude već u junu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 3999
Povezane teme

plakati

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.