Komentara: 1
Pregleda: 1137

Plivanje: Spartak treći na mitingu u Kikindi, Rađenović i Boršoš uspešni u dresu Srbije

07.04.2023. u 14:55h
Izvor: Subotica.com
Plivači Spartaka bili su veoma uspešni na tri takmičarska fronta. Mališani subotičkog kluba borili su se za medlaje u Kikindi na Međunarodnom miting, dok suu njihovi nešto stariji klupski drugari u nacionalnom timu Srbije beležili nove uspehe na takmičenjima u Beogradu i na Kipru.
Plivanje: Spartak treći na mitingu u Kikindi, Rađenović i Boršoš uspešni u dresu Srbije

U Kikindi, na Međunarodnom plivačkom mitingu, gde se takmičilo oko 300 takmičara, Spartak se sa svoja 43 plivača uspešno izborio za treće mesto u ekipnom plasmanu uz osvojenih 25 medalja, od toga 14 zlatnih, tri srebrne i osam bronzanih.

Medalje su osvojili: Aleksa Ristić - dve zlatne na 100m kraul  i 100m prsno, kao i srebrnu na 100m delfin, Alex Milanović - tri zlatne medalje, na 100m kraul, 100m delfin i 200m mešovito, Petra Botka - dve zlatne, na 100m mešovito i 50m kraul, i srebrna na 50m prsno, LenaTorbai - dve zlatne, na 50m delfin i 50m prsno, i srebrna na 100m mešovito, Una Pastor - tri zlatne medalje, na 50m delfin i 50m kraul, kao i na 100m mešovito, Lea Lucija Šimić - zlatna na 100m prsno i bronzana na 100m kraul, Luka Berić - srebrna medalja na 50m prsno, Luka Babijanović - dve bronzane, na 50m prsno i 50m delfin, Elena Dulić - dve bronzane, na 50m kraul i 100m leđno, Maja Sarapka - bronzana na 50m kraul, Lorena Šimić - bronzana na 50m prsno.

Plivanje: Spartak treći na mitingu u Kikindi, Rađenović i Boršoš uspešni u dresu Srbije

Boris Borsoš

U štafetnim trkama, u trci 4 x 50m mešovito, ženska štafeta u sastavu Nađa Bedeković, Lena Torbai, Una Pastori Petra Botka osvojila je zlatnu medalju.

Matija Rađenović i Boris Boršoš u dresu juniorske reprezentacije Srbije bili su veoma uspešni na „Multinations kupu“ na Kipru i odnosno Beogradu.mNa Kipru gde je održano takmičenje za starije juniore Matija Rađenović je plivao u disciplinama 100m i 200m prsno, 200m mešovito, kao i u štafeti 4×100m kraul, potvrdio je formu i isplivao svoja najbolja vremena, sa dobrim plasmanom u izuzetno jakoj konkurenciji.

Pored naše reprezentacije, na ovom takmičenju učestvovale su i ekipe Austrije, Bugarske, domaćina Kipra, Česke, Grčke, Izraela, Makedonije, Poljske, Slovačke, Slovenije, Švajcarske, Turske i Ukrajine. Ekipa Srbije je zauzela 10. mesto u ovakvoj konkurenciji.

Plivanje: Spartak treći na mitingu u Kikindi, Rađenović i Boršoš uspešni u dresu Srbije

Matija Rađenović

U Beogradu je takođe održan „Multinations kup“ u konkurenciji mlađih juniora. U sastavu reprezentacije Srbije se našao i plivač Spartaka Boris Boršoš koji je nastupio u disciplinama 400m i 1500m kraul, gde je ostvario zapažen rezultat, ponovivši svoja najbolja vremena.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1137
Povezane teme

plivanje

plivači spartaka

plivački klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.