Komentara: 1
Pregleda: 1685

Plivanje: Spartakovi takmičari uspešni na tri takmičenja, osvojene 32 medalje u Senti

26.07.2022. u 15:26h
Izvor: Subotica.com
Tokom proteklog vikenda plivači Spartaka „žnjeli“ su medalje na tri takmičenja. U Senti na jakom Međunarodnom plivačkom mitingu na kojem je nastupilo preko 200 takmičara iz 18 klubova Mađarske, Hrvatske, Rumunije i Srbije, Subotičani su zauzeli drugo mesto po broju osvojenih medalja. Petra Botka je nastupila na Prvenstvu Mađarske u plivanju gde je osvojila četiri medalje, dok se Alex Milanović oprobao u ozbiljnoj konkurenciji u maratonskom plivanju u preplivavanju Balatona.
Plivanje: Spartakovi takmičari uspešni na tri takmičenja, osvojene 32 medalje u Senti

Na mitingu u Senti Spartakovi plivači su ukupno osvojili 32 medalje i zauzeli drugo mesto, a ekipu su predvodili treneri Bojan Race i Jelena Subotić.

U konkurenciji devojaka medaljama su se okitile: Jana Mut - zlatne na 50m kraul i 50m delfin, Miša Novović - zlatne na 50m kraul i 50m delfin, Sara Stipić - zlatne na 50m kraul i 50m delfin, Katarina Popović - zlatne na 50m leđno i 50m prsno, Milica Zelić - zlatna na 50m leđno, Lea Lucija Šimić  - zlatna na 50m prsno i srebrna na 50m kraul, Patra Novović - zlatna na 50m delfin i srebrna na 50m prsno, Maja Sarapka - srebrna na 50m kraul i 50m leđno, Janja Majerović - srebrna na 50m leđno, Lorena Šimić - srebrna na 50m prsno, Una Pastor - srebrna na 50m delfin i bronzana na 50m kraul, Elena Dulić - bronzana na 50m leđno, Sara Belenzada Sara - bronzana na 50m delfin.

U muškoj konkurenciji medalje su osvojili: Đorđe Peić Tukuljac - zlatana na 50m prsno, Darko Rakić - srebrne na 50m kraul i 50m leđno, Oleg Baćović - srebrne na 50m kraul i 50m prsno, Stefan Marković - srebrna na 50m leđno, Kosta Baćović - srebrna na 50m prsno, Aleksa Ristić - bronzane na 50m kraul i 50m prsno, Leon Ziđarev - bronzana na 50m prsno, Luka Babijanović - bronzana na 50m prsno.

Plivanje: Spartakovi takmičari uspešni na tri takmičenja, osvojene 32 medalje u Senti

Četiri medalje Petre Botke na Prvenstvu Mađarske

U Segedinu je održano prvenstvo Mađarske u kategoriji pionira. Kao pojačanje za ekipu Hodmezevašarhelja je nastupila i Petra Botka, koja je u štafetnim trkama osvojila ukupno četiri medalje, od čega tri zlatne i bronzanu. Ekipa Hodmezevašarhelja ponela titulu ekipnog prvaka Mađarske u kategoriji pionira.

Plivački maraton na Balatonu 2022

Plivanje: Spartakovi takmičari uspešni na tri takmičenja, osvojene 32 medalje u Senti

Preplivavanje Balatona je tradicionalna sportska manifestacija koja se ove godine održala po 40. put uz učešće 12.000 plivača, rekretivaca ali i vrhunskih plivača, mađarskih reprezentativaca u plivanju na otvorenim vodama. Plivalo se 5.200 metara, sa severne na južnu obalu jezera Balaton. Na ovom takmičenju nastupio je i takmičar Spartaka Alex Milanović. On je deonicu preplivao za sat i 22 minuta što ga je svrstalo na fantastično 50. mesto u apsolutnoj kategoriji muškaraca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1685
Povezane teme

plivači

plivanje

plivači spartaka

plivački klub Spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.