Komentara: 0
Pregleda: 6777

"Plodovi humanosti" za najuspešnije srednjoškolce i studente

05.09.2016. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
I ove godine u okviru manifestacije Berbanski dani, koja će na Paliću biti održana 17. i 18. septembra, subotički Rotari klub će organizovati tradicionalnu akciju „Plodovi humanosti“. Prikupljeni prihod sa 18. po redu humanitarne akcije biće namenjen podršci najuspešnijim srednjoškolcima i studentima.
"Plodovi humanosti" za najuspešnije srednjoškolce i studente

Pored zabavnog i gastronomskog programa, manifestacija „Berbanski dani“ će i ove godine biti u znaku humanosti zahvaljujući članovima Rotari kluba Subotica, koji će pripremati i prodavati hranu i piće u blizini Ženskog stranda po ceni od 350 dinara u periodu od 10 do 17 časova, a sav prihod je namenjen u humanitarne svrhe. Akcija „Plodovi humanosti“ je jedna od najvećih u Rotari pokretu u zemlji i okruženju, što je prema rečima predsednika Rotari kluba Subotica za ovu godinu, Dejana Zvekića potvrđeno prošle godine, kada je preko 10 hiljada ljudi posetilo manifestaciju a pripremljeno je i prodato oko 4.000 obroka.

- Drugu godinu za redom najveći deo prihoda od ove akcije biće upućen za stipendije srednjoškolcima i studentima iz našeg grada. To je konkurs koji Rotari klub Subotica već 8 godina sprovodi, obično se konkurs raspisuje početkom septembra i traje do kraja oktobra. Na konkurs se mogu javiti studenti i učenici iz našeg grada, koji su na školovanju ili studijama ili u Subotici ili u nekom drugom gradu. Sredstva koja ovde budu prikupljena će ići i za pomoć nekim obrazovnim ustanovama, naročito njihovim razvojnim programima i inovacijama - kaže Dejan Zvekić i dodaje da očekuje veliki broj posetilaca - Očekujemo između četiri i pet hiljada ponuđenih obroka. Nažalost, prošle godine su Berbanski dani održani u vreme kada su zbog izbegličke krize i hrvatska i mađarska granica bile zatvorene, tako da nismo imali goste iz inostranstva. Već danas imamo prijavljeno više od 120 gostiju iz Mađarske, među kojima ima i onih koji će doći prvi put pa ćemo im organizovati razgledanje grada i upoznati ih sa znamenitostima Subotice i Palića.

Rotari klub Subotica je, prema rečima Zvekića, jedan od najaktivnijih u zemlji.

Samo u prethodne tri godine smo kroz različite akcije uspeli da doniramo više od 250 hiljada evra - ističe Zvekić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 6777
Povezane teme

Dejan Zvekić

rotary klub

plodovi humanosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.