Komentara: 27
Pregleda: 3971

PMN: Pod hitno uvesti civilnu stražu!

20.08.2013. u 17:34h
Saopštenje Pokreta mađarske nade prenosimo u celosti.
PMN: Pod hitno uvesti civilnu stražu!

Dok predstavnici subotičke vlasti i tzv. političke elite maštaju o tome da Subotica postane evropski grad kulture i svakog meseca "bombarduju" građane svojim megalomanskim projektima, javna bezbednost je iz dana u dan sve gora. O tome se, nažalost, govori jedino kada se dogode incidenti sa teškim posledicama, poput onog koji se odigrao proteklog vikenda kada su dvojica mladića na izuzetno brutalan, bestijalan način pregažena kolima i opljačkana. Kao što je poznato, obojica su zadobili teške telesne povrede.

Jasno je da situaciju u gradu neće poboljšati ni kojekakvi saveti za bezbednost, ni par policajaca više. Prema zvaničnim podacima, Subotica je (posle Smedereva i Valjeva) treći najsiromašniji grad u državi, što bi moglo dovesti do daljeg pogoršanja ionako labilne, jedva postojeće javne bezbednosti.
Pokret mađarske nade (PMN) se od svog osnivanja zalaže se uvođenje VIŠENACIONALNE civilne straže.

U brojnim zapadnim državama funkcionisanje civilne straže rezultira veoma zapažene efekte, značajno smanjuje stopu kriminala.

Ako u Srbiji ne postoje zakonski okviri za uvođenje civilne straže, treba ih stvoriti. Inicijativa bi mogla da potekne i od subotičkog gradskog rukovodstva, što bi uostalom bilo više nego logično.
Šta se čeka? Zar je potrebno da se dogodi još teža tragedija?

Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 3971

Povezana vest

Povezane teme

pokret mađarske nade

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.