Komentara: 0
Pregleda: 3796

Po izvod u bilo koju opštinu

07.05.2011. u 17:55h
Izvor: RTV Yueco
Po izvod u bilo koju opštinu

U ponedeljak, 9. maja, na Dan matičara, počinje izdavanje izvoda iz matičnih knjiga građanima u bilo kojoj opštini Srbije, bez obzira na to gde su upisani, najavilo Ministarstvo za državnu upravu.

Ministarstvo je saopštilo da su se stekli uslovi za izdavanje izvoda iz matičnih knjiga u sedištima svih gradskih i opštinskih uprava na osnovu podataka iz Centralnog sistema za elektronsku obradu i skladištenje podataka i čuvanje drugog primerka matičnih knjiga.

"To će omogućiti svakom građaninu da svoj izvod iz matične knjige, ako su podaci dostavljeni Ministarstvu na čuvanje u Centralni sistem, izvadi u bilo kojoj gradskoj ili opštinskoj upravi u zemlji, a ne samo po mestu vođenja matične knjige u koju je upisan", piše u saopštenju.

Očekuje se i dostavljanje podataka iz matičnih knjiga 30 gradova i opština, što će značajno povećati broj građana koji će moći da izvade izvod iz matične knjige kod bilo koje gradske ili opštinske uprave, bez obzira na to gde su upisani u matičnu knjigu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3796
Povezane teme

izvod iz matične knjige

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.