Komentara: 0
Pregleda: 934

Počela druga proba državne mature

06.04.2022. u 10:45h
Izvor: Subotica.com
Rešavanjem testa iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, juče je počelo drugo pilotiranje državne mature u kom učestvuju i subotičke srednje škole.
Počela druga proba državne mature

Testiranje, u okviru drugog pilotiranja državne mature, nastavlja se danas kada će učenici četvrtih razreda srednjih škola rešavati test iz matematike. Treći test, koji će učenici rešavati u okviru ovog projekta, se razlikuje u zavisnosti od tipa srednje škole. Tako će gimnazijalci rešavati test iz onog predmeta koji su izabrali sa liste opšteobrazovnih predmeta, dok će stručno-teorijski test polagati samo oni đaci koji pohađaju jedan od 63 obrazovna profila koji su uključeni u drugo pilotiranje. 

- U Hemijsko- tehnološkoj školi stručno-teorijski test polagaće đaci četvrtih razreda koji se školuju za hemijskog laboranta, tehničara za industrijsku farmaceutsku tehnologiju i tehničara za zaštitu životne sredine - navode iz ove škole. 

Počela druga proba državne maturePolaganje svih testova počinje u 12h, a đaci za rešavanje na raspolaganju imaju tri sata. 

Testove će prvo pregledati naši profesori, a potom se testovi šalju u projekat državne mature gde će ponovo biti prekontrolisani, nakon čega će biti saopšteni zvanični rezultati

Hemijsko-tehnološka škola učestvovala je i u prvom pilotiranju državne mature. Polaganje državne mature uvodi se školske 2023/2024. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 934
Povezane teme

hemijsko tehnološka škola

državna matura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.