Komentara: 29
Pregleda: 3007

Počela prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskom roku

10.08.2023. u 16:00h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo odbrane Srbije raspisalo je poziv za prijavu kandidata za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem i za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire Vojske Srbije.
Počela prijava za dobrovoljno služenje vojnog roka u septembarskom roku

Na dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem mogu se prijaviti kandidati muškog i ženskog pola koji u 2023. godini navršavaju od 19 do 30 godina života, a da imaju državljanstvo R. Srbije, da nisu osuđeni na kaznu maloletničkog zatvora ili bezuslovno na kaznu zatvora zbog krivičnog dela, da se protiv njih ne vodi krivični postupak zbog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti, da su zdravstveno sposobni za vojnu službu i da imaju mesto prebivališta na teritoriji Srbije.

Kandidati za vojno stručno osposobljavanje za rezervne oficire moraju imati i završene osnovne akademske, odnosno osnovne strukovne studije od značaja za Vojsku Srbije i moraju ispunjavati uslove propisane za regrute koji se upućuju u posebne jedinice Vojske Srbije, kao i da imaju pozitivnu bezbednosnu proveru.

Zainteresovani prijavu mogu podneti odlaskom u nadležni Centar MO za lokalnu samoupravu (Park Rajhl Ferenca 1), na portalu e-uprava (aplikacija "dobrovoljac") ili na šalterima JP "Pošta Srbije".

Kandidati koji imaju boravište u inostranstvu mogu se prijaviti u nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.

Pogledajte kompletan tekst oglasa. Za više informacija posetite sajt Ministarstva odbrane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 29
Pregleda: 3007
Povezane teme

ministarstvo odbrane

dobrovoljno služenje vojnog roka

vojska srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.