Komentara: 0
Pregleda: 1514

Počela setva prolećnih kultura

06.04.2016. u 00:02h
Izvor: Subotica.com
Počela setva prolećnih kultura

U Subotici je počela setva prolećnih kultura, a prema procenama Poljoprivrene stručne službe i ove godine će najzastupljeniji biti kukuruz za koji je planirano da bude posejan na oko 38.000 hektara. Ukupna setva će biti obavljena na površinama na nivou višegodišnjeg proseka.

Visoke temperature za ovo doba godine pogoduju poljoprivrednicima pa je setva svih jarih useva u toku, dok je setva graška završena pre dve nedelje.

- Do sada je najviše posejano kukuruza, mislim da već oko 10 odsto od planiranog. Pored kukuruza, koji će biti najzastupljeniji, prema našim procenama suncokret će biti posejan na oko 8.000 hektara i soja na oko 1.000 hektara. Struktura setve se neće razlikovati u odnosu na prethodne godine. Temperaturni skok u neku ruku pogoduje poljoprivrednim proizvođačima, a naša preporuka je da oni što pre krenu u setvu da ne bi došlo do isušivanja setvenog sloja - kaže savetnik u Poljoprivrednoj stručnoj službi, Neven Orčić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1514
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.