Komentara: 6
Pregleda: 3979

Počela sezona nabavke ogreva

20.08.2015. u 17:20h
Izvor: RTV City
Iako kalendarski leto još uvek traje, oni koji se preko zime greju na drva ili ugalj, u ovom periodu uveliko razmišljaju o nabavci ogreva za najhladnije godišnje doba. Cene drva su u ovom mesecu najpovoljnije, a ukoliko se grejete na ugalj treba da imate na umu da će ga ove sezone biti malo zbog toga što je Kolubara, zbog prošlogodišnjih poplava, tek nedavno počela sa proizvodnjom a danas i sa isporukom skladištima.
Počela sezona nabavke ogreva

Sezona kupovine ogreva za predstojeće hladne dane počela je sredinom meseca, kažu prodavci. Vrhunac sezone se tek očekuje, i to polovinom septembra.

Cene drva su sledeće: kubik bagrema košta 4.700 dinara, dok kubik bukve možete kupiti za 4.900 dinara. Ugalj je kolubarski, a kubik lignita je 7.500, dok je kubik sušenog uglja 13.500 dinara.

Cene uglja se ove sezone neće menjati, međutim, drvo je već poskupelo za 200 dinara u odnosu na prošlu nedelju, i biće sve skuplje.

Svi oni koji se preko zime greju na ugalj ili drva, treba da požure sa kupovinom, kako zbog povećanja cene drva, tako i zbog roka isporuke, jer će u septembru vladati ogromno interesovanje, ali i gužve. Stoga, ne čekajte poslednji momenat za nabavku ogreva, već se za zimu pripremite na vreme.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 3979
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.