Komentara: 0
Pregleda: 5913

Počela "Škola bezbednog roditeljstva"

26.01.2017. u 10:43h
Izvor: Subotica.com
Na Otvorenom univerzitu preksinoć je održan prvi čas u sklopu „Škole bezbednog roditeljstva“, u okviru koje će do maja roditelji moći da dobiju odgovor na sva pitanja vezana za pravilan odgoj dece do punoletstva.
Počela "Škola bezbednog roditeljstva"

Na osnovu dugogodišnje prakse, pedijatar dr Zoran Vujnović iz Beograda  došao je na ideju da oformi „Školu bezbednog roditeljstva“, jer je primetio da se već postojeće škole pri domovima zdravlja bave isključivo prenatalnim periodom, trudnoćom, porođajem i do prve godine deteta.

- Osim kroz rad lekara, pojedinačno sa svojim pacijentima, niko se ne bavi tim uzrastima na ovaj način kojim ćemo se baviti kroz školu. Među predavačima će biti eminentni stručnjaci iz oblasti pedijatrije, ginekologije, fizikalne medicine, psihologije, defektologije i pedagogije - kaže dr Zoran Vujnović, osnivač „Škole bezbednog roditeljstva“.

Subotica je jedan od pet gradova u našoj zemlji u kojima će  kroz deset predavanja do maja  biti obuhvaćene sve teme koje zanimaju roditelje. Takva ideja je i ranije postojala među patronažnim sestrama koje vode Školu za trudnice pri subotičkom Domu zdravlja, ali do sada nije realizovana.

Počela "Škola bezbednog roditeljstva"

- Dugo smo pokušavali da Škola za trudnice, koja dobro funkcioniše preraste u Školu roditeljstva, ali nismo nailazili na podršku u našem okruženju.  Da bi škola funkcionisala neophodni su saradnici iz različitih oblasti, mi ih nismo mogli okupiti, a dr Zoranu je to uspelo. Zamišljeno je da  posle prvog ciklusa, škola nastavi rad, a tada bi bili uključeni i naši lekari - kaže patronažna sestra, Vukosava Mijajlović.

Škola roditeljstva je besplatna, a susreti u Subotici će biti organizovani svakog drugog utorka na Otvorenom univerzitetu, sa početkom od 17 časova. U okviru svakog susreta biće održana po dva predavanja.  Na prvom susretu dr Margarita Bojović je govorila o trudnoći i o porođaju, babica Tanja Kaličanin o pripremi za porođaj, a dr Zoran Vujnović na temu rasta i razvoja dece.

Počela "Škola bezbednog roditeljstva"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5913
Povezane teme

škola roditeljstva

odgoj dece

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.