Komentara: 5
Pregleda: 2023

Počele prijave poslodavaca za program "Moja prva plata"

22.08.2022. u 15:35h
Izvor: Subotica.com
Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je Javni poziv za realizaciju ovogodišnjeg programa podsticaja zapošljavanja mladih "Moja prva plata". Poslodavci koji su zainteresovani za učešće u programu mogu da se prijave do 22. septembra, dok će nezaposlena lica priliku da se prijave imati od 3. do 31. oktobra.
Počele prijave poslodavaca za program "Moja prva plata"

Prijave je moguće izvršiti putem sajta www.mojaprvaplata.gov.rs.  Poslodavci će imati mogućnost da vrše proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja, a konačan izbor kandidata će poslodavci iz privatnog sektora obaviti u prvoj polovini novembra, dok će poslodavci iz javnog sektora to učiniti u drugoj polovini meseca.

U roku od 15 dana od dana konačnog izbora kandidata, na sajtu će biti objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata, nakon čega će uslediti potpisivanje trojnog ugovora (između NSZ, poslodavca i izabranog kandidata) i početak sprovođenja programa.

Za ovu godinu je planirano da se u program "Moja prva plata" uključi do 10 hiljada mladih starosti do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem i bez radnog iskustva. Program će se sprovoditi kod poslodavaca, u privatnom i javnom sektoru, u trajanju od 9 meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa. 

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu od 25 hiljada dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 30 hiljada dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Javni poziv za ovogodišnji program "Moja prva plata" i sve informacije o programu nalaze se na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na satu Moja prva plata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 10 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 2023
Povezane teme

Nacionalna služba za zapošljavanje

program moja prva plata

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.