Komentara: 7
Pregleda: 2529

Počele Spasovdanske svečanosti, u četvrtak litija kroz grad

19.05.2023. u 17:26h
Izvor: Subotica.com
U hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg sinoć je upriličeno veče horske muzike - nastupili su ženski hor SKC "Sveti Sava", crkveni ansambl "Sveti Simeon Bogoprimac" iz Sremskih Karlovaca i crkveni hor "Sveti Roman Melod" iz Subotice, čime su zvanično počele Spasovdanske svečanosti.
Počele Spasovdanske svečanosti, u četvrtak litija kroz grad

U nastavku bogatog programa, u sredu, 24. maja, od 18 časova u hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg biće upriličeno praznično bdenije.

U četvrtak, 25. maja od 9h biće služena sveta liturgija, a potom će uslediti tradicionalna litija kroz grad. Istog dana, od 19h u porti Svetovaznesenjskog hrama biće upriličena centralna svečanost u okviru koje će nastupiti dečji crkveni horovi "Venac" iz Alekse Šantića i "Emanuil" iz Subotice, Jana Stevanović učenica subotičke Gimnazije "Svetozar Marković", đaci Muzičke škole sa odseka za tradicionalno pevanje, kao i članovi KUD "Mladost" iz Subotice.

U subotu, 27. maja od 19h u Zadužbini Dušana Radića biće održana duhovna tribina "Hram kao mesto susreta Boga i čoveka" u okviru koje će besediti protojerej stavrofor Jovan Milanović, rektor Karlovačke bogoslovije.

Spasovdanske svečanosti završavaju se u nedelju, 28. maja koncertom muškog hora "Sveti Serafim Sarovski" iz Zrenjanina. Koncert će biti održan u Gradskoj kući, a početak je zakazan za 19h.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 2529
Povezane teme

spasovdanske svečanosti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.