Komentara: 4
Pregleda: 3391

Počeli mamografski pregledi u Bajmoku, do sada se prijavilo oko 500 žena

01.07.2022. u 14:10h
Izvor: Subotica.com
U ambulanti Bajmok počeli su mamografski pregledi. Iz Doma zdravlja navode da se do sada za mamografiju prijavilo više od 500 žena i apeluju na sve osobe ženskog pola, koje su starije od 41 godinu da se prijave.
Počeli mamografski pregledi u Bajmoku, do sada se prijavilo oko 500 žena

Mobilni mamograf Kliničkog centra Vojvodine postavljen je u ambulanti Bajmok, a dnevno se obavi 20 pregleda.

- Mamografski pregled ima za cilj prevenciju, odnosno rano otkrivanje raka dojke. Žene, kod kojih se uoči promena na grudima započinju proceduru lečenja odmah - objašnjava dr Mihaela Budimski Soldat, PR Doma zdravlja.

Počeli mamografski pregledi u Bajmoku, do sada se prijavilo oko 500 ženaIz Doma zdravlja podsećaju da je rak dojke, ukoliko se otkrije na vreme, u potpunosti izleživ, te pozivaju sve žene da se prijave za besplatan mamografski pregled.

- Iako je mamograf postavljen u Bajmoku, za pregled se mogu prijaviti sve žene koje žive na teritoriji Grada Subotice. Zainteresovane Subotičanke mogu se prijaviti kod izabranog lekara ili telefonskim putem na brojeve 552-791 ili 065/918-56-00. Telefonske prijave vrše se svakodnevno do 14h. Pravo na mamografski pregled imaju sve žene starije od 41 godinu, bez obzira da li imaju zdravstvenu knjižicu ili ne - objašnjava sagovornica.

Zbog godišnjih odmora, mamografski pregledi će biti obustavljeni od 15. jula do 15. avgusta, nakon čega se nastavljaju sve dok bude zainteresovanih žena. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 3391
Povezane teme

dom zdravlja Bajmok

mamograf

rak dojke

mamografija

mihaela budimski

prevencija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.