Komentara: 1
Pregleda: 2633
Foto

Počeli peti Dečji svetosavski dani

28.01.2020. u 09:34h
Izvor: Subotica.com
U OŠ „Matko Vuković“ juče su svečano otvoreni peti Dečji svetosavski dani, koji se ove godine održavaju do 3. februara pod sloganom „Ići ćemo putem slave, starim putem Svetog Save“.
Počeli peti Dečji svetosavski dani

Deci i brojnim zvanicama dobrodošlicu je poželela Mirjana Stevanović, direktorka OŠ „Matko Vuković“, citirajući stihove  Desanke Maksimović:Ja znam ko sam i po prijatelja svojih gospodstvu, i po blagorodnosti njihova lika...“

- Sa nama su naši prijatelji i svima nam je puno srce. Poruka ovogodišnje manifestacije je da je prava slava ono što nas je učio Sveti Sava, put prijateljstva, ljubavi... - poručila je direktorka. - Ove godine imamo više od četiri stotine učesnika, koji su deo programa, likovnog ili literarnog konkursa. Imamo šest programskih dana sa zaista bogatim i zanimljivim sadržajima.

Počeli peti Dečji svetosavski dani

Kum škole i ovogodišnje manifestacije je gradonačelnik Bogdan Laban, koji je podsetio na delo Svetog Save i sve ono što je on svom narodu ostavio, a Dečje svetosavske dane ocenio kao sve značajniju manifestaciju.

- U danima kada obeležavamo sećanja na život i rad Save, svetitelja i učitelja svog naroda koji je oličenje srpskog kulturnog identiteta i sistema moralnih vrednosti, vraćamo se njegovim mnogostrukim zaslugama i zato naš zavet, oslanjajući se na slova Svetog Save, mora biti težnja ka miru i očuvanju vekovnih dragocenih dostignuća. Ovo je prilika da se još jednom podsetimo šta je Sveti Sava sve činio za života, i da je po delima bio naš savremenik, prevazilazeći istorijsko doba u kojem je živeo. Vrednosti koje je utkao u našu državnost i duhovnost su neprolazne. Naučio je svoj narod šta je ljubav, mirenje, praštanje, znanje, istinoljublje, čast i dostojanstvo – naglasio je gradonačelnik Laban. - Učenje o svetosavlju je učenje za budućnost, a nema boljeg mesta od ovog da upoznajemo buduće generacije o liku i delu Svetog Save, jer time čuvamo budućnost našeg naroda, naših pokoljenja, čuvamo naša uverenja, tradiciju i običaje, čuvamo jezik i kulturu.

Počeli peti Dečji svetosavski dani

Počeli peti Dečji svetosavski dani

Izvor: Subotica.com
Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana Savindan u OŠ "Matko Vuković" i otvaranje 5. Dečjih svetosavskih dana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2633
Povezane teme

Mirjana Stevanović

bogdan laban

dečji svetosavski dani

školska slava sveti sava

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.