Komentara: 0
Pregleda: 1159

Počeli radovi na rekonstrukciji Velikog parka

01.10.2010. u 17:42h
Izvor: RTV Yueco
Počeli radovi na rekonstrukciji Velikog parka

Počeli su radovi na rekonstrukciji Velikog parka na Paliću. Ministarstvo za ekonomiju i regionalni razvoj izdvojilo je za ovu fazu radova 52 miliona dinara. Izvođač radova je subotičko preduzeće "Rasveta". Radove je svečano otvorio gradonačelnik Saša Vučinić.

Prva faza za rekonstrukciju Velikog parka obuhvata radove na zameni 198 svetiljki od kojih će uz obalu biti postavljeno 50 bele boje. Predviđeno je da u parku bude postavljeno 148 svetiljki crne boje kao u centru grada. Pored zamene svetiljki ovom fazom se predviđa i rekonstrukcija šetališta uz obalu od spomenika Lajoša Vermeša do hotela Prezident gde se završava Veliki park.

Projektom je predviđeno da se deo staze poploča klinker opekom, a deo asfaltira i to za potrebe roleraša. Sledeće godine planirani su radovi na izgradnji biciklističkih staza i uređenje drugog mobilijara.

Sadnja Velikog parka počela je 1840. godine. Park se prostire na 19 hektara i predstavlja jedinstveni ambijent koji je nastao spojem prirodnih vrednosti i arhitektonskog nasleđa. U lokalnoj samoupravi kažu da je zbog toga veoma bitno da ambijent sačuvamo i ulažemo u izgradnju Palića.

Naredne godine biće nastavljeni radovi na rekonstrukciji Velikog parka. Za drugu fazu radova potrebno je više od 100 miliona dinara.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 20 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1159
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.