Komentara: 1
Pregleda: 2772

Počelo polaganje male mature, osmaci danas rešavali test iz srpskog jezika

18.06.2024. u 10:38h
Testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika danas je počelo polaganje male mature koje se nastavlja sutra kada će osmaci rešavati test iz matematike, dok je u četvrtak na redu test iz izbornog predmeta.
Počelo polaganje male mature, osmaci danas rešavali test iz srpskog jezika
Foto: Ilustracija, arhiva

Završni ispit počeo je u 9h i trajao je 2h, a učenici nisu smeli da napuštaju prostoriju prvih 45, kao ni poslednjih 15 minuta. Đaci iz OŠ "Sonja Marinković" sa kojima smo razgovarali navode da je današnji test iz srpskog jezika bio nešto lakši nego probi ispit.

Počelo polaganje male mature, osmaci danas rešavali test iz srpskog jezikaPitanja su bila dosta laka, jedino što zahteva maksimalnu koncentraciju. Na primer, ja sam zbog nepažnje imao peh na jednom zadatku, odnosno zaokružio sam pogrešno pa sa nisam lepo izbrisao i neću na tom jednom zadatku osvojiti bodove. Tako da sam polovično zadovoljan. Za testove sam se pripremao oko dva meseca i verujem da će matematika biti najteža. Planiram da nastavim školovanje u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", konkretno na smeru tehničar mehatronike - veli maturant Stefan VukovićTest iz srpskog jezika je bio srednje težak, pitanja nisu bila teška, ali ni preterano jednostavna. Siguran sam da će mi test iz matematike biti najteži, a geografija koju polažemo u četvrtak mi neće teško pasti, taj test ni na probnom završnom ispitu nije bio težak. Školovanje od septembra nastavljam u Sportskoj školi "Davor Štefanek" - nadovezuje se Mario Golubović.

Počelo polaganje male mature, osmaci danas rešavali test iz srpskog jezikaDobar uspeh na završnom ispitu očekuje i đak generacije u ovoj školi Nikola Erdeljanović, koji veruje da će mu najlakši za rešavanje biti test iz matematike.

- Veoma sam zadovoljan testom iz srpskog jezika, bio je lakši nego na probnom prijemnom. Genralno mislim da ću ostvariti dobar uspeh na svim testovima. Matematiku znam da ću dobro uraditi, jer mi nikada nije predstavljala problem. Sa druge strane, za geografiju se još uvek spremam i taj predmet mi stvara najveću nervozu zbog velikog broja pojmova i težine testa. Planiram da upišem Gimnaziju "Svetozar Marković", prirodno-matematički smer - objašnjava Erdeljanović.

Počelo polaganje male mature, osmaci danas rešavali test iz srpskog jezikaPreliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 22. juna u školi, kao i na portali Moja srednja škola. Konačni rezultati biće objavljeni 25. juna, dok će spiskovi sa raspodelom đaka po srednjim školama i obrazovnim profilima biti objavljeni 2. jula.

Postavljeno pre 1 mesec i 3 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 2772
Povezane teme

mala matura

oš sonja marinković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.