Komentara: 0
Pregleda: 1669

Počelo polaganje male mature, osmaci rešavali test iz srpskog jezika

27.06.2022. u 13:45h
Izvor: Subotica.com
Testom iz srpskog, odnosno maternjeg jezika počelo je polaganje završnog ispita za osmake. Đaci će sutra rešavati test iz matematike, a u sredu kombinovani test.
Počelo polaganje male mature,  osmaci rešavali test iz srpskog jezika

Među osmacima koji polažu malu maturu je i Marina Rakočević Cvijanov, učenica OŠ "Kizur Ištvan". Kako kaže, test iz srpskog jezika nije bio težak, a spremna je i za rešavanje testa iz matematike, odnosno kombinovanog testa.

- Današnji test nije bio težak. Nešto teže je bilo razumevanje tekstova, gramatika je bila laka. Mislim da sam dobro uradila i očekujem dobar rezultat. Sutra polažemo matematiku, verujem da će biti nešto teže, a sigurna sam da ću kombinovani test lako rešiti. Planiram da upišem Gimnaziju, ali još nisam odlučila koji smer - objašnjava Marina. 

Počelo polaganje male mature,  osmaci rešavali test iz srpskog jezikaSvaki test sadrži 20 pitanja, a osmaci za rešavanje zadataka na raspolaganju imaju 2 sata. 

- Pravila su ista kao i ranijih godina, prvih 45 minuta i poslednjih 15 minuta đaci nemaju pravo da napuste učionicu. Uspeh iz škole nosi maksimalnih 60 bodova, dok je maksimalni broj bodova koji se može ostvariti na završnom ispitu 40 - objašnjava Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan". 

Počelo polaganje male mature,  osmaci rešavali test iz srpskog jezikaPreliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 1. jula, a konačni 5. jula. Liste želja mogu se popuniti elektronskim putem od 30. juna do 6. jula, a oni koji listu žele da popune u školi mogu to uraditi 6. i 7. jula. Zvanični rezultati raspodele po školama biće objavljeni 13. jula. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1669
Povezane teme

mala matura

završni ispit u osnovnim školama u subotici

osmaci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.