Komentara: 1
Pregleda: 8466

Počelo polaganje završnih ispita

15.06.2016. u 15:52h
Izvor: TV Subotica
Testovima iz srpskog, odnosno maternjeg jezika danas je počelo polaganje završnih ispita za sve učenike koji su završili osmi razred. Budući srednjoškolci testove iz matematike polažu  sutra, a poslednjeg, trećeg dana, na redu je kombinovani test iz biologije, geografije, fizike i hemije. Na tri testa đaci ukupno mogu osvojiti najviše 30 poena, dok 70 poena nosi uspeh od šestog do osmog razreda.
Počelo polaganje završnih ispita

Polaganje ispita iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, bilo je stresno za osmake u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“. Ipak, kako su nam rekli, nije bilo jako teško s obzirom na to da su spremni izašli na test.

„Zadovoljan sam kako sam uradio, bilo je onako, srednje teško. Nadam se dobrim rezultatima“ kaže jedan budući srednjoškolac, dok drugi kaže „Solidno sam uradio, puno smo vežbali, očekujem 7 -8 bodova.“

Pripreme za završni ispit u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ kreću već  od prvog dana osmog razreda, a inteziviraju se sa početkom drugog polu godišta. U ovoj školi nadaju se sjajnim rezultatima koje su njihovi đaci ostvarivali u prethodne dve godine, stavljajući ovu školu na prve mesto u Severno – bačkom okrugu.

„Rezultati pokazuju da smo poslednje dve školske godine bili škola sa najboljim rezultatom u Severno – bačkom okrugu. Juče je zvanično otvoren sajt Ministarstva – upis – gde se može pogledati za svaki okrug i za svaku školu srednja prosečna ocena iz ovih predmeta, tako i prosečan broj bodova koji učenici nose pre završnih ispita, a na to se posle dodaju bodovi koje oni osvoje na završnom ispitu. Prema prosečnoj oceni iz maternjeg jezika i iz matematike i dalje smo u vrhu, tako da se nadam da će i sada na završnom ispitu naši učenici imati zavidne rezultate i da će upisati škole koje žele, odnosno svoju prvu želju, što je inače bio slučaj i ranijih godina“ objašnjava Nenad Mirkov, direktor OŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Preliminarni rezultati završnih ispita biće objavljani 19. juna, dok je popunjavanje liste za upis u željenu školu predviđeno za 25. i 26. jun. Konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen 4. jula, a upis đaka predvidjen je 5. i 6. jula.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 8466
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.