Komentara: 0
Pregleda: 1783
Foto

Počeo 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, Srbija dočekuje Mađarsku na Gradskom stadionu

07.09.2023. u 08:47h
Izvor: Subotica.com
U Subotici od 4. do 12. septembra održava se 29. Memorijalni međunarodni omladinski turnir "Stevan Ćele Vilotić". Srbija od danas od 16 čadova igra protiv Mađarske na Gradskom stadionu
Počeo 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, Srbija dočekuje Mađarsku na Gradskom stadionu

Ove godine za Ćeletov trofej pored reprezentacije Srbije će se nadmetati Crna Gora, Mađarska i Francuska. Utakmice će se igrati u Subotici, Kuli, Senti i Bačkoj Topoli, a prva je na programu već danas od 16 časova u kojoj "orlići" otvaraju turnir. Tim povodom juče održana je konferencija za medije.

- Izuzetno nam je drago što je Fudbalski savez Srbije u Subotici i Sportskom savezu našeg grada prepoznaje partnere za organizaciju turnira. Svima je poznato da su upravo nakon učešća na ovom turniru naše selekcije pre deset godina osvojile Evropsko I Svetsko prvenstvo, a nedavno je bila I promocija knjige upravo o tim uspesima I mi smo na to izuzetno ponosni. Svega ovoga ne bi bilo da naš čuveni novinar Ivica Kajdoči nije sve osmislio I bio glavni inicijator da Memorijal zaživi. U prethodnih 28 godina upravo na ovom turniru su stasali mnogi fudbaleri koji su kasnije napravili sjajne igračke karijere, kako iz naše reprezentacije tako i iz drugih koje su učestvovale na Ćeletovom turniru koji čuva uspomena i sećanje na Stevan Vilotića jednog izuzetnog sportskog radnika koji se bavio mlađim selekcijama i sa njima beležio odlične rezultat – rekao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice – Turnir je I ove godine izuzetno kvalitetan, a pired Srbije učestvuju još Francuska, Crna Gora I Mađarska. Utakmice će se igrati u Subotici, Kuli, Bačkoj Topoli i Senti. Velike zasluge idu Fudbalskim klubovima na čijim terenima će se održavati treninzi tokom turnira, a to su, Bačka 1901, Tavankutu, Radničkom iz Bajmoka, Bajši, Senti, kao i Gradskom stadionu koji je ustupio pomoćne, ali i i glavni teren.

Počeo 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, Srbija dočekuje Mađarsku na Gradskom stadionu

Pavle Simić, sekretar reprezentacije Srbije, istakao je značaj turnira.

- I ove godine Ćele turnir je jedan od najajčih prijateljskih turnra u ovom terminu u Evropi. O tome svedoči i činjenica da je selekcija Francuske, koja je bila prošle godine i čiji samo jedan igrač vredi  preko 30 miliona evra, insistirala da se i ovog puta nađe na turniru potvrđuje koliko imaju poverenja u naš Fudbalski savez, organizaciju ovog turnira i grad Suboticu. Svakako da je Ćeletov turnir veoma važan jer tu počinje uigravanje za kvalifikacije, koje u novembru našu reprezentaciju čekaju u Bugarskoj - ističe Simić.

Počeo 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, Srbija dočekuje Mađarsku na Gradskom stadionuSelektor Srbije, Radovan Krivokapić, koji je sa ovom generacijom u kadetskoj konkurenciji osvojio treće mesto na Evropskom prvenstvu prošle godine, a svojevremeno kao igrač nastupao na Memorijalu „Stevan Ćele Vilotić“  govorio je o kvalitetu učesnika i cilju naše reprezentacije.

- Već nekoliko godina unazad sam bio neposredni učesnik Ćeletovog turnira kao sportski radnik ispred Fudbalskog saveza Srbije i upoznat sam sa kvalitetmo turnira, organizacijom i znam kako dobro to sve izgleda i šta sve čine organizatori da se selekcija U19 oseća prijatno – objašnjava stretg srpskog nacionalnog tima – Na ovom memorijalu kao selektor sa timom učestvujem i imaćemo priliku da se takmičimo sa veoma kvalitetnim reprezentacijama i da se spremimo za ono što je nama glavni cilj, a to je prvi krug kvalifikacija. Tu je aktuelni Evropski šampiona u ovoj generaciji Francuska sa kojom do sada nismo imali priliku da se susretnemo,  a jako smo želeli na prethodnom prvenstvu. Ovo je idealna prilika da se izmerimo sa njima u trećoj utakmici, a pre toga nas čekaju dueli, sa selekcijom Mađarske koja je u usponu i na ovaj turnir je došla u najjačem sastavu i sa Crnom Gorom sa kojim smo već igrali.  Želja nam je da turnir otvorimo pobedom protiv selekcije Mađarske. Tako ćemo prići utakmici, dobro se spremiti i nadam se da ćemo se svi radovati.

Počeo 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, Srbija dočekuje Mađarsku na Gradskom stadionu

Aleksandar Stanković, kapiten reprezentacije Srbije i jedan iz plejade talentovanih igrača našeg tima, pred duele sa tri jake selekcije, učesnice 29. Memorijala, izneo je očekivanja njegove ekipe.

- Cilj nam je da osvojimo prvo mesto na ovom turniru i da pošaljemo poruku svima u Evropi da smo spremni,  da možemo igrati protiv svake reprezentacije i da se ne plašimo nikoga. Na Evropskom prvenstu za U17 smo to i pokazali, a sad jedva čekamo da igramo utakmice - jasan je kapiten Stanković.

Počeo 29. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, Srbija dočekuje Mađarsku na Gradskom stadionu

Golman našeg nacionalnog omladinskog tima, Luka Lijeskić, kaže da je turnir uvod za najvažnije što čeka naše "orliće", a to su kvalifikacije za EP.

- Ovo je uvertira za kvalifikacije koje nas čekaju u Bugarskoj. Za to se spremamo i ovaj turnir će nam dobro poslužiti da se još bolje uigramo. Atmosfera u timu je odlična i sa velikim nestrplenjem isčekujemo prvu utakmicu gde se sastajemo sa selekcijom Mađarske – rekao je Lijeskić.

RASPORED UTAKMICA

Četvrtak, 7. septembar

16,00 Francuska– Crna Gora, Senta
16,00 Srbija – Mađarska, Gradski stadion Subotica

Subota, 9. septembar

17,00 Srbija – Crna Gora, Kula
17,00 Francuska – Mađarska, Senta

Utorak, 12.septembar

15,00 Crna Gora – Mađarska Bačka Topla, Akademija TSC
17,00 Srbija - Francuska, Gradski stadion Subotica,

Za sve utakmice reprezentacije Srbije obezbeđen je direktan prenos na TV Areni.

Izvor: Subotica.com
Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić" Najava 29. memorijala "Stevan Ćele Vilotić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 1 nedelju
Komentara: 0
Pregleda: 1783
Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

omladinska reprezentacija srbije

fudbalska reprezentacija srbije

stevan ćele vilotić

dejan vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.