Komentara: 0
Pregleda: 363

Počeo 30. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, u četvrtak prve utakmice

04.09.2024. u 11:42h
Izvor: Subotica.com
U Subotici od 2. do 10. septembra se održava 30. Memorijalni međunarodni omladinski turnir „Stevan Ćele Viulotić“ gde će se za Ćeletov trofej nadmetati reprezentacije Srbije, Crne Gore, Mađarske i Portugala.
Počeo 30. Memorijalni turnir „Stevan Ćele Vilotić“, u četvrtak prve utakmice

Utakmice će se kao i do sada odigravati u Subotici, Senti, Bačkoj Topoli i Kuli, a prvi mečevi su na programu već u četvrtak kada će se sastati Srbija i Mađarska na Gradskom stadionu, dok će u Senti snage odmeriti Crna Gora i Portugal.

- Drago mi je što je Subotica ponovo domaćin 30. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ čiji je idejni tvorac pokojni Ivica Kajdoči istaknuti sportski novinar i da je Fudbalski savez Srbije ponovo u nama prepoznao dobrog partnera kako bi ovaj Memorijal uspešno realizovali. Kajdoči je u sardanji sa Miljanom Miljanićem i Tomislavom Karadžićem pre trideset godina započeo ovu priču i usepo da turnir zaživi i već 30 godina je jedan od najboljih u Evropi za ovaj uzrast fudbalera – rekao je Dejan Vuković, sekretar Sportskog saveza Subotice i član organizacionog odbora turnira - Ove godine za "Ćeletov trofej" nadmetaće se četiri selekcije, Srbija, Crna Gora, Mađarska i Portugal. Utakmice će se igrati na tri terena i svima se zahvaljujemo na saradnji, posebnoi Gradskom stadionu gde je renovirana travnata podloga i prvi meč koji će biti odigran je susret Srbije i Mađarske. Tu su Senta, Kula i Akademija TSC gde se još igraju utakmice, i njima se zahvaljujemo kao i klubovima koji su svoje terene ustupili da se održavaju treninzi, a to su Bačka 1901, Vinogradar, Tavankut, Radnički iz Bajmoka.

Pavle Simić, ispred Fudbalskog saveza Srbije istakao je značaj ovog prestižnog turnira koji se održava jubilarni 30. put.

- Trideseto izdanje turnira i kao neko ko je dugo godina u Fudbalskom savezu ne poznajem ni jedan turnir koji ima duži staž u bilo kojoj evropskoj zemlji od Ćeletovog memorijala i to samo govori koliko on znači za Fudbalski savez naš i buduće, bivše takmičare, Grad Suboticu i region. Timskim duhom i jakom saradnjom Fudbalskog saveza Srbije, Subotice, Sportskog saveza Subotice, fudbalskog regiona i ovo izdanje turnira se organizuje na visokom nivou. Svake godine za učešće na ovom turniru postoji veliko interesovanje mnogih reprezentacija, a sama činjenica da je tu selekcija Portugala do 19 godina potvrđuje kvalitet takmičenja na ovom Memorijalu – istakao je Simić uz poruku da nas čekaju dobre utakmice i želju da Srbija podigne pobednički pehar.

Selektor Srbije, Alekandar Luković, koji je i kao igrač nastupao na ovom turniru izneo je očekivanja naše selekcije pred mečeve na 30. memorijalu.

- Meni je posebno drago da se vraćam u Suboticu na ovaj turnir jer sam 2000. godine učestvovao kao igrač, a sada sam u drugoj ulozi gde je potpuno drugačija odgovornost i zadovoljstvo je da predvodim ove momke sa kojima sam već četvrtu godinu – rekao je selektor Luković - Turnir je za nas jedan veliki izazov s obzirom na učesnike i iz razloga što dugo vremena nismo bili zajedno i zaista će nam značiti da snage odmerimo sa kvalitetnim protivnicima. Radimo na onome što nam je najbitnije, a to je da uspostavimo naš model igre, principe i zahteve. Očekujemo kvalitetne utakmice, da se nametnemo, ostavimo dobar utisak i na kraju da napravimo rezultat koji je svakako bitan s obzirom da nas kroz dva meseca očekuju kvalifikacije za odlazak na Evropsko prvenstvo. Utakmice ćemo iskoristiti da se dobro spremimo, takmičimo i na kraju verujem i dođemo do pozitivnog rezultata.

Kapiten Veljko Milosavljević sa velikim optimizmom poručuje da je ekipa spremna i da se nada osvajanju Ćeletovog trofeja.

- Atmosfera u ekip nam je izvanredna. Radimo, spremamo se maksimalno za turnir i na terenu ćemo ostaviti srce da pobedimo i osvojim pobednički pehar. Ovo su nam ujedno u pripreme za kvalifikacije koje nam dolaze gde nam je cilj da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - poručio je Milosavljević.

RASPORED UTAKMICA:

Četvrtak, 5. septembar
16:30 Srbija – Mađarska, Gradski stadion Subotica
16:30 Francuska– Crna Gora, Senta

Subota, 7. septembar
16:30 Srbija – Crna Gora, Kula
16:30 Portugal – Mađarska, Senta

Utorak, 10. septembar
15:00 Mađarska – Crna Gora, TSC Akademija
17:00 Portugal – Srbija, Gradski stadion Subotica

Za sve utakmice reprezentacije Srbije obezbeđen je direktan prenos na TV Areni.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 časova i 38 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 363
Povezane teme

stevan ćele vilotić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.