Komentara: 4
Pregleda: 2317

Počeo drugi Kamp srpske tradicionalne muzike

10.08.2020. u 17:59h
Izvor: Subotica.com
U našem gradu danas je počeo drugi Kamp srpske tradicionalne muzuke, koji će okupiti 50 subotičkih osnovaca i srednjoškolaca.
Počeo drugi Kamp srpske tradicionalne muzike
Foto: Arhiva 2019

Kao i prošle godine, predavači će biti članovi akapela sastava Srbski pravoslavni pojci – Marko Kačarević, Marija Baljević i Branko Tadić, a zbog poštovanja zdravstvenih mera i preporuka, časovi će se održavati na otvorenom, na Velikoj terasi na Paliću.

- S obzirom na sjajno iskustvo prošle godine, želeli smo da i ove godine održimo Kamp srpske tradicionalne muzike, da deci ponudimo nešto drugačije, da ih bar malo otrgnemo od računara, a opet ispoštujemo sve mere. Zato će se radionice održavati na otvorenom, u prelepom okruženju Palićkog jezera – kaže Marko Kačarević. – I u ovim zdravstveno teškim vremenima trudimo se da sledimo našu ideju koja živi, a to je da čuvamo svoje nasleđe. Među učesnicima kampa je 20 polaznika koji su sa nama bili prošle godine, a 30 je novih, od sedam do 18 godina, koji će se upoznati sa muzičkim blagom sa ovih prostora

Počeo drugi Kamp srpske tradicionalne muzike

Kamp srpske tradicionalne muzike trajaće do 14. avgusta, kada će biti održan i javni čas, a zbog poštovanja mera, on će najverovatnije biti prenošen uživo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 2317
Povezane teme

srbski pravoslavni pojci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.