Komentara: 0
Pregleda: 1248

Počeo festival "Desire Central Station"

27.11.2017. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Predstavama „Čas anatomije” novosadskog Srpskog Narodnog Pozorišta u režiji Andraša Urbana, po delu Danila Kiša i „Oblak u pantalonama“ Kokana Mladenovića, u izvođenju teatra „Deže Kostolanji“, u subotu uveče u našem gradu počeo je deveti Međunarodni festival savremenog pozorišta „Desire Central Station“.
Počeo festival "Desire Central Station"

Festival, koji nosi podnaslov „Anatomija“ a po kome je Subotica postala prepoznatljiva trajaće do 3. decembra i na njemu će biti izvedeno 17 predstava iz celog regiona, koje se uglavno bave nekim društvenim ili pozorišnim problemom.

- Situacija je ista kao i prethodnih godina, imali smo veliki odziv publike, poneka karta se još može naći ali to je veoma mali broj. Sva sredstva su stigla na vreme, svi ugovori su potpisani, svi su potvrdili svoj dolazak i sa velikim uzbuđenjem čekamo da se festival zahukta – istakao je Andraš Urban, direktor pozorišta „Deže Kostolanji“ na samom otvaranju festivala. - Dan početka „Desire“ festivala čekamo kao Božić ili Novu godinu, tako nestrpljivo i euforično.

U okviri festivala večeras će na sceni „Jadran“ biti izvedene predstava „Mi, evropski leševi“ Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane, dok će u pozorištu „Deže Kostolanji“ biti komad „55 shades of gaz – Balkansko proleće seksualne revolucije Čendra Multimedije iz Prištine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1248
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.