Komentara: 2
Pregleda: 2119

Počeo prolećni raspust

30.03.2018. u 16:20h
Izvor: Subotica.com
Đaci osnovnih i srednjih škola od danas su na prolećnom raspustu, a u školske klupe ponovo će sesti 10. aprila.
Počeo prolećni raspust

Školskim kalendarom predviđeno je da prolećni raspust traje od 30. marta do 9. aprila, tako da će sa vikendima  učenici imati pauzu od školskih obaveza 11 dana.

Prolećni raspust  đaci bi, po savetu školskog psihologa,  trebalo da iskoriste za odmor, kako bi spremno dočekali početak četvrtog kvartala. Slobodno vreme deca bi trebalo da provode u druženju sa rodbinom i vršnjacima, na svežem vazduhu. Stručnjaci kažu da bi deci trebalo omogućiti da uživaju u onome što im najviše prija, ali da to nikako ne znači da im se dozvoli da najveći  deo dana  provode uz kompjuter ili televizor.

- Đaci bi trebalo da se odmaraju, ali tako da  budu aktivniji u fizičkom smislu, što znači da ne sede pored računara ili za mobilnim telefonima, nego da se bave sportskim aktivnostima. U duhu  praznika trebalo da se druže, obilaze rođake i prijatelje, ako mogu negde i da otputuju, jer je i to vid opuštanja - poručila je Dragana Ćupurdija, školski psiholog u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj".

Nakon prolećnog raspusta, najveće obaveze imaće učenici osmog razreda, koje čeka završni ispit.

Iako ih posle raspusta čekaju obaveze i oni bi trebalo da se odmaraju. Preko radne nedelje oni su uz školske obaveze imali i pripremne časove za završni, pa bi zaista vreme trebalo da iskoriste za odmor, kako se ne bi preforsirali i kako bi bili odmorni za nastavak priprema za završni -dodaje Ćupurdija. 

Zbog obaveza oko završnog ispita, učenici osmih razreda  prvi će završiti školsku godinu, u utorak 29. maja. Za učenike od prvog do sedmog razreda, drugo polugodište završava se u utorak 12. juna.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2119
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.