Komentara: 4
Pregleda: 2583

Počeo upis dece u 1. razred osnovne škole

01.04.2022. u 13:12h
Izvor: Subotica.com
Od prvog septembra, u školske klupe subotičkih osnovnih škola sešće oko hiljadu đaka prvaka, a njihov upis je počeo danas.
Počeo upis dece u 1. razred osnovne škole

Decu je 1. razred osnovne škole moguće upisati onlajn, preko portala eUprava, a roditelji mogu  upisati decu i direktno u školi.

- Prilikom upisa, roditelji ne podnose nikakvu dokumentaciju, već dokumenta pribavljaju škole  po službenoj dužnosti - objašnjava Dejan Anđelović, direktor OŠ "Kizur Ištvan".

U prvi razred osnovne škole, u narednoj školskoj godini, upisuju se deca koja će do 1. septembra imati najmanje šest i po, odnosno najviše sedam i po godina. To su deca rođena od 1. marta 2015. do 29. septembra 2016. godine. 

- U prvi razred osnovne škole mogu se upisati i deca koja će do početka naredne školske godine napuniti šest godina i to nakon provere spremnosti deteta za polazak u školu. Ovu proveru u svakoj školi vrši psiholog, primenom preporučenih standarda i postupaka.

Počeo upis dece u 1. razred osnovne škole

U prvi razred osnovne škole, naredne školske godine, krenuće oko 1.000 subotičkih mališana. 

- U OŠ "Kizur Išvan" već decenijama upisujemo tri odeljenja prvaka na srpskom i jedno odeljenje đaka prvaka na mađarskom nastavnom jeziku. 

Za upis deteta u prvi razred osnovne škole odgovoran je roditelj, usvojilac, staratelj, odnosno organ starateljstva.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 2583
Povezane teme

prvaci

osnovna škola

upis u školu

OŠ Kizur Ištvan

upis prvaka

đaci prvaci

dejan anđelović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.