Komentara: 2
Pregleda: 1165

Počeo upis u Školu za osnovno obrazovanje odraslih

26.06.2024. u 11:27h
Izvor: Subotica.com
U toku je upis u Školu za funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, a pravo upisa imaju svi koji nisu završili ciklus osnovnog obrazovanja, a imaju 15 i više godina. Školovanje je besplatno.
Počeo upis u Školu za osnovno obrazovanje odraslih

Upis će trajati do početka naredne školske godine (1. septembar), a od dokumentacije je potrebno priložiti izvod iz matične knjige rođenih i svedočanstvo poslednjeg završenog razreda.

Do 10. jula polaznici se mogu upisati radnim danima od 9 do 11h na Otvorenom univerzitetu (2. polusprat), a od 10. jula do početka septembra upis se vrši u sekretarijatu OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" - objašnjava Klaudia Gubić Šelken, direktorka OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" pri kojoj funkcioniše Škola za osnovno obrazovanje odraslih.

Počeo upis u Školu za osnovno obrazovanje odraslihNastava, koja se realizuje na srpskom i mađarskom jeziku, počinje sredinom septembra i odvijaće se na Otvorenom univerzitetu (2. polusprat).

- Za jednu školsku godinu se završe dva razreda, a nastava polovinom septembra počinje za one koji će pohađati 5. i 7. razred, dok polaznici koji upišu 6. ili 8. razred na nastavu kreću od januara. Svi polaznici će blagovremeno biti obavešteni o početku nastave - precizira Gubić Šelken.

Oni koji Školu za funkcionalno obrazovanje odraslih završe pre nego što napune 17 godina mogu da upišu srednju školu po identečnim uslovima kao i maturanti iz masovnih škola.

- Od 21 polaznika, ove godine ciklus osnovnog obrazovanja uspešno je završilo njih 15, a troje će nastaviti školovanje u srednjoj školi po izboru. Važno je napomenuti da se polaznicima ove škole, po završetku 8. razreda dodaju afirmativni bodovi. Na primer, jedan polaznik koji sada uisuje srednju školu ima čak 89 bodova ukupno, a to je uspeh jednog slabijeg odlikaša u masovnoj školi - zaključuje sagovornica.

Dodatne informacije u vezi sa upisom u Školu za osnovno obrazovanje odraslih mogu se dobiti pozivom na broj telefona 554-600, lokal 315.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 dana i 4 časova
Komentara: 2
Pregleda: 1165
Povezane teme

osnovna škola jovan jovanović zmaj

klaudija šelken

osnovna škola za odrasle

škola za osnovno obrazovanje odraslih

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.