Komentara: 0
Pregleda: 1378

Počinje 4. dečji i omladinski festival stvaralaštva "FOLKID"

02.06.2022. u 12:04h
Izvor: Subotica.com
U naredna dva dana Mađarski kulturni centar "Nepker" domaćin je Dečjeg i omladinskog festivala stvaralaštva "FOLKID".
Počinje 4. dečji i omladinski festival stvaralaštva "FOLKID"

Program u kojem učestvuje desetak kulturno-umetničkih društava iz Srbije i Mađarske počinje danas od 19 časova, a ulaz je besplatan. Nastupaju: Ansambl "Rona", Folklorni ansambl "Sunce", grupa "Zlatna kapija", Anna Kolozsi - Dimitrije Vukanov, Folklorni ansambl "Tököl", Folklorni ansambl "Pitypalatty", HKC "Bunjevačko kolo", Folklorni ansambl "Szilaj", OKUD "Mladost", Folklorni ansambl "Cifra-boróka" i hor "Bóbita".

Festival promoviše dečji narodni plesni pokret u Mađarskoj i promoviše povezivanje dečjih plesnim ansamblima. Takođe, pruža mogućnost deci i vaspitačima, koreografima, da uporede svoju spremnost i da otvore vrata širokom spektru gostovanja grupa dece.

Nakon svečanog programa u dvorištu "Nepkera" održaće se koncert orkestra "Pendergo".

Festival organizuje MKC "Nepker" u saradnji sa Savezom mađarskih folklornih festivala i Dečijim narodnim umetničkim društvom "Baština".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1378
Povezane teme

nepker

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.