Komentara: 0
Pregleda: 612

Počinje 73. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

26.09.2024. u 09:45h
Izvor: Subotica.com
Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine ove godine se održava u našem gradu, od 28. septembra do 4. oktobra. Tokom šest dana trajanja festivala biće odigrano ukupno 10 predstava u dve selekcije, dok će poslednjeg dana biti svečana dodela nagrada uz koncert Subotičkog simfonijskog orkestra.
Počinje 73. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine

Prethodnih pet godina domaćin Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine bio je Zrenjanin, a od ovogodišnjeg, 73. izdanja, to će biti Subotica.

 - Festival je takmičarskog karaktera. Stručni žiri u sastavu dr Zoran Maksimović, Tatjana Nežić i Molina Fotez Udovički podeliće 14 nagrada. Pored tih nagrada, dodeliće se i memorijalna nagrada, a RTV će dodeliti specijalnu nagradu - kaže Igor Lerić, pomoćnik upravnika Narodnog pozorišta, dodajući da je sama ceremonija dodela nagrada ove godine zamišljena nešto drugačije - Subotički simfonijski orkestar, u sastavu izuzetnih solista Senka Soldatović, Milica Ponjević i Mihaela Labat, izvesti numere iz dobro poznatih filmova, kako stranih tako i domaćih.

Počinje 73. Festival profesionalnih pozorišta VojvodineTokom prethodne pozorišne sezone selektorka Aleksandra Glovacki Velikić odabrala je 6 predstava za odrasle i 4 predstave za decu, koje će se u okviru 73. festivala naći na sceni "Jadran" Narodnog pozorišta, odnosno na sceni Dečjeg pozorišta.

 - Program počinje u subotu, 28. septembra, predstavom "Edeova tragedija" pozorišta "Deže Kostolanji", zatim 29. septembar, u 17 časova "Seks za početnike" Pozorišta mladih, u 20h "Svet mogućnosti" Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. U ponedeljak, 30. septembra, u 11h predstava "Kamena srca" Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca i uveče u 20h "Radovan III" Narodnog pozorišta "Sterija" iz Sombora. Zatim 1. oktobra, u 11h "Giga pravi more" predstava za decu, Lutkarska scena Narodnog pozorišta "Toša Jovanovič" iz Zrenjanina, a u večernjem terminu "Gospođa ministarka" takođe pozorište iz Zrenjanina. Drugog oktobra, od 20h "Bilo jednom u Novom Sadu", Novosadskog pozorišta. U četvrtak, 3. oktobra, od 11h predstava za decu "Igraj se sa mnom", Dečjeg pozorišta iz Subotice, i u četvrtak od 20 časova "Ljudi od voska", Narodnog pozorišta Sombor. U petak, 4. oktobra je dodela nagrada i koncert u čast nagrađenih - kaže Bojana Kovačević, predsednica Zajednice profesionalnih pozorišta Vojvodine i upravnica Narodnog pozorišta. 

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Narodnog pozorišta, koja od ponedeljka radi od 9 do 20 časova. Sve informacije mogu se dobiti pozivom na broj telefona 024/557-436.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 19 časova i 53 minuta
Komentara: 0
Pregleda: 612
Povezane teme

festival profesionalnih pozorišta vojvodine

narodno pozorište subotica

igor lerić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.