Komentara: 0
Pregleda: 1651

Počinje akcija prikupljanja čvrstog otpada

05.10.2010. u 16:43h
Izvor: RTV Yueco
<p>Od sutra pa do kraja oktobra na preko 100 lokacija u 35 Mesnih zajednica trajaće akcija sakupljanja čvrstog i kabastog otpada iz domaćinstava. U pitanju je redovna jesenja akcija koja se organizuje radi manjeg zagađenja životne sredine i protiv stvaranja divljih deponija. U svakoj mesnoj zajednici na nekoliko lokacija kontejneri će biti postavljeni na jedan dan, a pro&scaron;le jeseni u ovoj akciji je prikupljeno skoro 2.000 kubika otpada.</p>
Počinje akcija prikupljanja čvrstog otpada

Ukoliko ne znate gde će te sa starim televizorom ili dotrajalim komadom nameštaja, gradska uprava u saradnji sa JKP "Čistoća i zelenilo" i JP "Direkcija za izgradnju grada" ima rešenje. Do kraja oktobra na raznim lokacijama u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama nalaziće se kontejneri u koje će građani Subotice odlagati svoj kabasti otpad. A sve u cilju što manjeg broja divljih deponija. Samo u toku prošle i ove godine otklonjeno je 10.000 tona otpada sa takvih deponija.

Akcija počinje sutra i trajaće po jedan dan u 29 mesnih zajednica, gde će o otpadu brinuti JKP "Čistoća i zelenilo", dok će u preostalih 6 Mesnih zajednica kontejnere postavljati i otpad odvoziti preduzeće "Komval". Akcija će biti završena 25. oktobra, a njeno sporovođenje kontrolisaće i inspekcija.

Akcije čišćenja i uređenja grada Subotica izvode se dva puta godišnje u gradskim i prigradskim mesnim zajednicama. Prošle jeseni je prikupljeno 380 kontejnera, odnosno 1.900 kubika kabastog otpada, koji na ovaj način nije završio na divljoj deponiji. Akcija će koštati 1,2 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1651
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.