Komentara: 1
Pregleda: 354

Počinje orezivanje drveća u Velikom parku na Paliću

14.10.2024. u 08:13h
Izvor: Subotica.com
Danas su počeli radovi na orezivanju i uklanjanju suvih stabala u Velikom parku na Paliću, u zaštićenom području Park prirode "Palić" i u Spomeniku prirode "Stabla hrasta lužnjaka na Paliću". Radovi izvode se u okviru redovnog održavanja parka, saopšteno je iz JP "Palić Ludaš".
Počinje orezivanje drveća u Velikom parku na Paliću

Mera održavanja stabala sanitarnim orezivanjem sprovodi se radi bezbednosti posetilaca i materijalnih dobara parka kao i održavanja vitalnosti stabala i njihove funkcionalnosti. Uklanjaće se suva stabla, jer svako suvo i devastirano stablo, kao i suve grane u krošnjama predstavljaju opasnost za posetioce. Radovi će se izvoditi u skladu sa vremenskim uslovima.

Iz JP "Palić Ludaš" navode da održavanje parka podrazumeva i obnavljanje zelene površine sadnjom. Naredne godine u Velikom parku biće posađene sadnice listopadnog drveća. Odabirom vrsta, kao i kod prethodne sadnje, daće se doprinos raznovrsnosti sa vodećim autohtonim vrstama drveća i žbunja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 dana i 21 čas
Komentara: 1
Pregleda: 354
Povezane teme

palić

veliki park

jp palić ludaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.