Komentara: 25
Pregleda: 12528
Foto

Počinju deveti "Zavičajni dani" - koncerti na Trgu Dejana Petrovića i Danice Crnogorčević

06.09.2022. u 13:27h
Izvor: Subotica.com
Manifestacija "Zavičajni dani", koja se ove godine održava po 9. put, biće otvorena u četvrtak u Velikoj većnici Gradske kuće. Program ovog festivala, koji neguje srpsku istoriju, kulturu i tradiciju, potom se seli na Trg slobode.
Počinju deveti "Zavičajni dani" - koncerti na Trgu Dejana Petrovića i Danice Crnogorčević

Svečano otvaranje "Zavičajnih dana" zakazano je za četvrtak, kada će u Velikoj većnici, od 20h, publika imati priliku da uživa u tradicionalnim srpskim pesmama koje će izvoditi eminentni umetnici koji neguju i čuvaju etno melos.

Program će otvoriti članovi Dečjeg hora "Iskončići" koji će izvesti himnu Republike Srbije i još jednu kompoziciju. Iste večeri, Subotičani će, po prvi put, imati priliku da čuju sestre Janu i Elenu Crnomarković koje će izvesti pesmu "Junaci sa Košara". Muzički događaj će upotpuniti nastup eminentnih izvođača tradicionalne muzike, Nebojše i Bojane Brdarić. I ovoga puta, književnik Tode Nikoletić predstaviće pesme koje je napisao i time dati ozbiljan pečat ovoj manifestaciji - najavljuje Dejan Anđelović, voditelj programa. 

Počinju deveti "Zavičajni dani" - koncerti na Trgu Dejana Petrovića i Danice CrnogorčevićDan nakon svečanog otvaranja, u petak, program se seli na Trg slobode gde će se predstaviti kulturno-umetnička društva, dok je za 21h zakazan nastup Danice Crnogorčević koja će nastupiti sa horom i orkestrom.

- U programu će učestvovati kulturno-umetnička društva iz Bačke Topole, Sente, Stanišića, Busije, Čuruga, Kljajićeva, Mladenova, Srbobrana i Gajdobre. Takođe, nastupiće i lokalna kulturno-umetnička društva, odnosno KUD "Sunce", KUD "Bratstvo", KUD "Mladost", KUD "Aleksandrovo" i HKUD "Bunjevačko kolo" - naveo je Anđelović.

AKCIJA DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI: U okviru "Zavičajnih dana", u subotu, 17. septembra, u hotelu "Galerija" biće oganizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Dragocenu tečnost zainteresovani moći će da doniraju u periodu od 9 do 12h. 

Manifestacija "Zavičajni dani" zatvara se u subotu, kada će na gradskom trgu biti upriličen nastup kulturno-umetničkih društava i pevačkih grupa. Nakon toga, nastupiće "Sinovi Manjače", a potom i Dejan Petrović i "Big bend". U slučaju kiše, program će se umesto na gradskom trgu održati u fiskulturnoj sali Tehničke škole "Ivan Sarić".

Iz Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga pozivaju sve sugrađane da izađu na gradski trg i isprate ovogodišnji program.

Počinju deveti "Zavičajni dani" - koncerti na Trgu Dejana Petrovića i Danice Crnogorčević- Pozivam sve sugrađane da dođu i upoznaju se sa onim što smo mi doneli u Suboticu. Ovo je multikulturalan grad sa bogatom istorijom i kulturom i smatram da smo mi, na ovaj način, obogatili kulturni sadržaj i ponudu našeg grada. Manifestacija je otvorena za sve sugrađane i ljude dobre volje, ovo je još jedna prilika da se bolje upoznamo i da nastavimo da negujemo bratske odnose koji vladaju u Subotici među pripadnicima različitih nacionalnih i verskih zajednica - poručio je Miroslav Karan, predsednik Saveza srpskih udruženja Severnobačkog okruga.

Izvor: Subotica.com
Najava Zavičajnih dana 2022 Najava Zavičajnih dana 2022 Najava Zavičajnih dana 2022 Najava Zavičajnih dana 2022 Najava Zavičajnih dana 2022 Najava Zavičajnih dana 2022 Najava Zavičajnih dana 2022 Najava Zavičajnih dana 2022
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 11 meseci
Komentara: 25
Pregleda: 12528

Povezana dešavanja

Povezane teme

zavičajni dani

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.