Komentara: 3
Pregleda: 1662

Počinju palićke šetnje za naše seniorke

17.05.2023. u 10:11h
Izvor: Subotica.com
Ovaj angažovani program nudi seniorkama naše zajednice nove sadržaje i različite aktivnosti tokom čitave godine.
Počinju palićke šetnje za naše seniorke
Foto: Ilustracija

“Zvučni pejzaž ženskog iskustva” je kulturno - umetnički program namenjen lokalnoj zajednici koji će se realizovati tokom ove godine u naselju Palić a sprovodi ga udruženje "Artrust". Organizuju se šetnje uz jezero, druženja kroz kreativne aktivnosti, kratke koncerte i programe koji su otvoreni za sve seniorke, meštanke naselja Palić ili Subotice. Tokom programa koji vodi muzička umetnica dr Jasna Jovićević, učesnice će aktivno učestvovati u zdravim šetnjama i kreiranju umetničkih sadržaja kroz koje će imati prilike da se upoznaju i provode zajedničko kvalitetno vreme.

Kompozitorka će soničnom intervencijom lokaliteta snimati zvukove šetnje, dislocirajući akustičnost pejzaža u novi zvučni prostor a zatim integrisati zabeležena svedočenja seniorki kreirajući tako instrumentalnu kompoziciju. Muzička audio priča će se uživo izvesti lokalnoj publici.

Društveno angažovani umetnički projekat ima za cilj ponovno povezivanje starijih stanovnica naselja Palić sa prirodom, okruženjem i istorijom mesta podstičući ih na kulturne aktivnosti unutar zajednice.

 - Ovim putem pozivamo sve zainteresovane Palićanke i Subotičanke da nam se pridruže u šetnjama kraj jezera. Zanima nas kako vam je na Paliću, koliko ste uključene u kulturni i društveni život i da li imate potrebe za nekim aktivnostima, namenjenim samo za vas. Javite nam se da podelimo informacije sa vama, ali i da nam date nove ideje - kaže dr Jasna Jovićević, umetnica i liderka novog projekta.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem mejla zenskesetnje@gmail.com, na društvenim mrežama – facebook grupa Ženske šetnje Palić, ili na broj 063 839 8210.

Šetnje kreću već tokom maja.

Projekat je dobio podršku Grada Subotice i Švajcarske vlade, u okviru projekta “Kultura za demokratiju”, koji sprovodi "Hartefakt fond".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 1662
Povezane teme

palić

rekreacija

jasna jovićević

ženske šetnje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.