Komentara: 2
Pregleda: 2218

Podeljeni paketići za decu sa Kosova

11.01.2016. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Podeljeni paketići za decu sa Kosova

Grad Subotica se pridružio akciji „Slatki karavan“, koju već sedmu godinu za redom realizuje omladinska organizacija „Ujedinjena Srbija“. Organizacija je osnovana na Fakultetu bezbednosti u Beogradu sa ciljem edukacije i organizovanja humanitarnih aktivnosti. U okviru akcije „Slatki karavan“ ove godine podeljeno je oko 5000 novogodišnjih paketića deci iz porodica teškog materijalnog stanja na teritoriji Srbije.

- „Paketići su prikupljeni i podeljeni ugroženoj deci sa cele teritorije Srbije. Kao i svake godine, akcija će biti završena uoči pravoslavne Nove godine kada ćemo decu sa Kosova i Metohije obradovati novogodišnjim paketićima. Veliku zahvalnost dugujemo gospodinu Milimiru Vujadinoviću što je u ime Grada Subotica prepoznao značaj naše akcije “, izjavila je Aleksandra Mudri iz NVO „Ujedinjeni Srbija“.

Simboličan doprinos akciji je dao Grad Subotica, koji je danas obezbedio nekoliko slatkih paketa za decu sa Kosova.

„Moram da kažem da smo jako kasno saznali za ovu akciju, te se nadamo boljoj organizaciji sledeće godine. Nadamo se da će to biti u okviru manifestacije Winterfest, te da ćemo na taj način obezbediti mnogo više paketa. Ovo je samo naš znak da su ljudi i deca u južnoj srpskoj pokrajini deo naše zemlje i da nikada neće biti zaboravljeni“, istakao  je član GV zadužen za socijalna pitanja, Milimir Vujadinović.

Predstavnici nevladine organizacije „Ujedinjena Srbija“ će uoči pravoslavne Nove godine otputovati na Kosovo, gde će u mestu Štpce, deci podeliti oko 1000 novogodišnjih paketića.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2218
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.