Komentara: 2
Pregleda: 1732

Podrška Pokrajine za subotičke obrazovne ustanove

06.04.2022. u 18:01h
Izvor: Subotica.com
Za finansiranje i sufinansiranje rekonstrukcije, adaptacije, sanacije i investicionog održavanja 61 objekta predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola i domova učenika iz pokrajinskog budžeta opredeljeno je 175 miliona dinara. Među njima su pet osnovnih i jedna srednja škola, kao i Dom učenika iz našeg grada, koji će moći da računaju na podršku koja premašuje 18.6 miliona dinara.
Podrška Pokrajine za subotičke obrazovne ustanove

Na nivou osnovnog obrazovanja sredstva od 121 milion dinara dodeljena su za 41 ustanovu, 37 miliona dinara je opredeljeno za deset srednjih škola, za tri učenička doma 5,5 miliona, dok je za sedam predškolskih ustanova izdvojeno 11,5 miliona dinara.

Među vojvođanskim osnovnim školama koje su dobile sredstva je i pet škola iz našeg grada, kojima je namenjeno ukupno 14.6 miliona dinara.

Za saniranje kotlarnice u Maloj Bosni OŠ „Ivan Milutinović“ dobiće milion i 23 hiljade dinara,  za finansiranje tekućeg održavanja ženskog đačkog toaleta u OŠ „Sečenji Ištvan“ namenjeno je 2.4 miliona, dok će za sanaciju zamenu rasvete i plafona OŠ „Majšanski put“ moći da računa na 2.7 miliona dinara. Za zamenu svetlarnika u fiskulturnoj Sali OŠ „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru opredeljeno je skoro šest miliona dinara, a za zamenu fasadne stolarije u OŠ „Miroslav Antić“ na Paliću 2.5 miliona.

Među deset srednjih škola je i TŠ „Ivan Sarić“ kojoj je namenjeno tri miliona dinara za sufinansiranje tekućeg održavanja prostorija zbornice i učionica. Za održavanje električnih brava na ulaznim vratima Dom učenika u Subotici dobiće skoro miliona dinara.

- Zajedno sa ovim ulaganjima, od 2017. godine za ove namene Pokrajinska vlada je opredelila gotovo milijardu dinara. Radili smo planski, štedeli novac na drugim poljima i izdvajali za projekte i investicije u najznačajnijim oblastima života, među kojima je i obrazovanje. Vlada Srbije je uporedo s tim radila i na poboljšanju položaja prosvetnih radnika i svih koji rade u ovoj oblasti - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Škole u Subotici moći će da računaju na podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, upravu, propise i nacionalne manjine i kada su u pitanju projektne aktivnosti. Sa u proseku 80.000 dinara po projektu, ove godine podržane su OŠ „Matko Vuković“, „Hunjadi Janoš“ u Čantaviru, „Ivan Milutinović“, „Ivan Goran Kovačić“, „Miroslav Antić“ na Paliću, „10. oktobar“, „Majšanski put“ i „Vuk Karadžić“ u Bajmoku. TŠ „Ivan Sarić“ za projekat „Projektna nedelja“ dobiće 280.000 dinara, dok će Muzička škola za obeležavanje dve decenije postojanja odseka za tradicionalno pevanje moći da računa na 60.000 dinara. Za uvođenje HCCP ISO standarta Dom učenika srednjih škola dobiče 135.135 dinara. 

Na konkursu za jačanje jezičkih kompetencija učenika osnovnih i srednjih škola OŠ „Vladimir Nazor“ u Đurđinu dobila je 100.500 dinara, „Sečenji Ištvan“ 53.500 dinara a Gimnazija „Deže Kostolanji“ 20 hiljada dinara. Na konkursu za podršku obrazovanju odraslih projekat OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ dobio je 82.000 dinara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 1732
Povezane teme

obrazovanje subotica

pokrajinska vlada

igor mirović

rekonstrukcija obrazovnih ustanova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.