Komentara: 1
Pregleda: 1818

Podsticaji za nabavku mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizvodnji

23.12.2021. u 10:15h
Izvor: Subotica.com
Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Uprava za agrarna plaćanja, raspisalo je javne pozive za nabavku mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizvodnji u 2022. godini, a rok za podnošenje zahteva je od 4. januara do 28. februara.
Podsticaji za nabavku mašina i opreme u biljnoj i stočarskoj proizvodnji

Najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u skladu sa ovim javnim pozivima  je 800.000 dinara. Ukoliko se zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje odnosi na investicije u proizvodnji konzumnih kokošijih jaja, najviši ukupni iznos podsticaja koji korisnik može da ostvari u jednoj kalendarskoj godini je 3.000.000 dinara.

Pravo na podsticaj ostvaruje podnosilac koji je, između ostalog, u potpunosti realizovao investicije za koje podnosi zahtev u periodu od 1. januara 2021. godine, a najkasnije do dana podnošenja zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje.

Podsticaji se utvrđuju u iznosu od 50 odsto od vrednosti realizovane prihvatljive investicije, umanjene za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost, odnosno u iznosu od 65 odsto od ove vrednosti u području sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi.

Podsticaji za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za unapređenje primarne proizvodnje biljnih kultura obuhvataju investicije u nabavku novih mašina i opreme za primarnu proizvodnju biljnih kultura u zaštićenom prostoru, primarnu proizvodnju voća i grožđa, proizvodnju povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, ubiranje voća, grožđa, povrća, cveća, aromatičnog i lekovitog bilja, primarnu proizvodnju žitarica, industrijskog i krmnog bilja, obradu zemljišta, zaštitu biljaka od bolesti, korova i štetočina, prihranjivanje/đubrenje, berbu i transport primarnih poljoprivrednih proizvoda i navodnjavanje biljnih kultura.

Podsticaji za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu obuhvataju podsticaje za investicije u nabavku novih mašina i opreme za pripremu, distribuciju i skladištenje koncentrovane i kabaste stočne hrane, za manipulaciju i distribuciju čvrstog, polutečnog i tečnog stajnjaka, za zaštitu dobrobiti životinja, za vaganje, usmeravanje i obuzdavanje životinja, za proizvodnju konzumnih kokošijih jaja, za pčelarstvo, mužu i držanje, odgoj i tov živine.

Tekst javnog poziva za nabavku mašina i opreme u biljnoj proizvodnji možete pogledati ovde, a za nabavku mašina i opreme u stočarskoj proizvodnji možete pogledati ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1818
Povezane teme

subvencije za poljoprivrednike

poljoprivrednici

poljoprivreda

stočarstvo

podsticaji za poljoprivrednike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.