Komentara: 5
Pregleda: 4847

Podsticaji za poljoprivrednike u Vojvodini

28.03.2021. u 15:00h
Izvor: Subotica.com
Podsticaji za poljoprivrednike u Vojvodini

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je dva konkursa - za dodelu podsticajnih sredstava za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i ekonomske aktivnosti u cilju podizanja konkurentnosti u smislu dodavanja vrednosti kroz preradu mleka i mesa, kao i za sufinansiranje investicija u fizička sredstva poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voće, povrće (uključujući i pečurke), cveće i ostale useve.

Ukupno je predviđeno da se podeli 115 miliona dinara, a konkurs važi samo za registrovana poljoprivredna gazdinstva na teritoriji severne srpske pokrajine.

Kako se navodi, cilj konkursa za stočare je poboljšanje kvaliteta mleka i mesa, povećanje stočnog fonda, uposlenost članova domaćinstava koja se bave stočarskom proizvodnjom, proširenje asortimana novim proizvodima, brendiranje proizvoda i povećanje životnog standarda na selu. Za ovu namenu izdvojeno je 15 miliona dinara, bespovratna sredstva se dodeljuju u vrednosti do 60 odsto ukupne investicije, a rok za prijavu je 23. april. Više informacije pogledajte ovde.

Za podizanje tehničko-tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voće, grožđe, povrće (uključujući pečurke), cveće i ostali usevi iz pokrajinskog budžeta opredeljeno je 100 miliona dinara, a a projekti će biti suvinansirani iznosom do 70 odsto ukupne vrednosti investicije. Zainteresovana gazdinstva mogu predati dokumentaciju do 29. aprila. Za više informacije kliknite ovde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4847
Povezane teme

subvencije za poljoprivrednike

podsticaji za poljoprivrednike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.