Komentara: 4
Pregleda: 2588

Pohvale za najuspešnije učenike Politehničke škole

31.05.2024. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalno, Politehnička škola je pred kraj školske godine dodelila priznanja svojim najuspešnijim učenicima koji su tokom protekle školske godine ostvarili zapažene rezultate, a ove godine pohvalnicu je zaslužilo 77 učenika.
Pohvale za najuspešnije učenike Politehničke škole

Učenici su pohvalnice dobili za postignute rezultate na republičkim takmičenjima iz kalendara Ministarstva prosvete, a uspeh na ovim takmičenjima može im mnogo značiti kako u daljem radu tako i u školovanju. 

 - Osvojila sam prvu nagradu na republičkom takmičenju iz Tehnologije građevinskih radova. Znači mi za dalje, za fakultet koji želim da upišem, jer bi trebalo da mi donese dodatne poene - kaže Andrea Horvat, učenica završne godine smera Arhitektonski tehničar.

Pohvale za najuspešnije učenike Politehničke školePetar Mikać, učenik smera Operater za izradu nameštaja osvojio je drugo mesto na republičkom takmičenju, što je vredno isustvo za njegov dalji rad i karijeru. 

 - Na republičkom takmičenju u Kraljevu osvojio sam drugo mesto u tapetarstvu, i osvojili smo prvo mesto ekipno. Nije mi bilo teško, a veoma mi to znači za dalji rad - kaže on. 

Pohvale za najuspešnije učenike Politehničke školeJoš jedna maturantkinja ostvarila je zapažene rezultate, što će joj značiti prilikom upisa na viši nivo obrazovnja.

 - Osvojila sam prvo mesto na republičkom takmičenju u Novom Sadu. Znači mi to u daljoj karijeri, kako za praksu tako i za školovanje, a planiram da upišem VTŠ - kaže Curnović, učenica smera Digitalne grafike i internet oblikovanje. 

Pohvale za najuspešnije učenike Politehničke školeKako takmičenja nisu rezervisana samo za završne razrede, izuzetne rezultate ostvarili su i učenici ostalih razreda, koji planiraju da sa ovom praksom nastave i u ostatku školovanja. 

 - Osvojila sam treće mesto na republičkom takmičenju iz Engleskog jezika. Otvorila mi se ta mogućnost jer sada ima takmičenje i za prve i druge razrede, i veoma sam zahvalna na toj prilici. Volela bih da nastavim sa engleskim, ali i da se oprobam sa nekim stručnim predmetom, ako se ukaže prilika - kaže Dunja Mokan, učenica drugog razreda smer Arhitektonski tehničar, dok se njena koleginica sa treće godine nadovezuje - Drago mi je da sam imala priliku da predstavljam školu na ovakvom takmičenju. Radujemo se budućim takmičenjima, i nadam se da ćemo opravdati podšku cele škole. Ja sam, zajedno sa timom osvojila treće mesto na Olimpijadi Republike Srbije, u streljaštvu - kaže Milica Ikić.

Pohvale za najuspešnije učenike Politehničke školePohvale za najuspešnije učenike Politehničke škole

Da je iza učenika Politehničke škole veoma uspešna školska godina sa velikim  brojem uspeha i priznanja, potvrdio je i direktor škole Iso Planić.

 - Ovo je jedna veoma uspešna generacija naših đaka. Mahom su to maturanti, ali ima i učenika nižih razreda. Njih 19 je ostvarilo plasman među tri najbolja učenika na republičkim takmičenjima, imamo 4 prva mesta na republičkim takmičenjima, i to je zaista veliki uspeh koji je iznad statističkog proseka. Statistički, svake godine imamo oko 11 medalja, a ove godine je to 19 - objašnjava Planić, napominjući da Politehničku školu pohađa 652 učenika u 43 odeljenja. 

Pohvale za najuspešnije učenike Politehničke škole

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 mesec i 2 nedelje
Komentara: 4
Pregleda: 2588
Povezane teme

politehnička srednja škola

iso planić

politehnička škola

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.