Komentara: 18
Pregleda: 3758

Pojačana kontrola kovid propusnica za praznike

30.12.2021. u 15:29h
Izvor: TV Subotica
Nakon tačno 66 dana od uvođenja kovid propusnica nadležne inspekcijske službe obavile su više od 560 kontrola i izdale 15 prekršajnih naloga ili prijava. Nadležni najavlju pojačanu kontrolu za predstojeće praznike i još jednom apeluju na građane da poštuju mere, kao i da se vakcinišu.
Pojačana kontrola kovid propusnica za praznike

Sve postojeće protivpandemijske mere ostaju na snazi i tokom praznika, što znači obavezno posedovanje kovid sertifikata nakon 20 časova u ugostiteljskim objektima i objektima koji pružaju igre na sreću. Ko se zatekne bez sertifikata, rizikuje kaznu od 5.000 dinara, a kako poručuje načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Bojan Šoralov, inspekcijske službe biće na terenu i za doček Nove godine, kao i 1. januara.

- Već imamo informacije koji će ugostiteljski objekti raditi u toku novogodišnjih praznika, tako da će svi biti iskontrolisani i inspekcija će biti redovno na terenu. Trenutne epidemiološke mere ostaju na snazi tokom novogodišnjih praznika, što znači da će kovid propusnice biti obavezne nakon 20 časova u zatvorenim delovima ugostiteljskih objekata i u zatvorenim delovima objekata u kojima se organizuju igre na sreću. Takođe, na snazi ostaju epidemiološke mere koje se tiču žive muzike ili scenskih nastupa od šest časova ujutro do jedan čas iza ponoći, držanje distance u zatvorenim objektima, kao i obavezno nošenje zaštitnih maski - kaže Šoralov.

Pojačana kontrola kovid propusnica za praznike

Načelnik Severnobačkog upravnog okruga ocenjuje da su mere i vakcinacija dali dobre rezultate i da su brojevi novozaraženih u okrugu značajno pali, ali da nema mesta opuštanju.

- Pre tačno 66 dana ili 25. oktobra smo imali na dnevnom nivou inficiranih od 200 do 250 lica, danas je to između 10 i 15, znači 20 puta manje. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim gradonačelniku Stevanu Bakiću što je otkazao planiran novogodišnji koncert na Gradskom trgu, jer je time pokazao da je zaista najvažnije pitanje zdravlja naših građana, i na kraju, kao i uvek, ostaje mi samo da apelujem na građane da se vakcinišu, To je jedini način da polako izađemo iz ovih epidemioloških mera - poručuje Šoralov.

Od naplate prekršajnih prijava onim privrednim subjektima i fizičkim licima koji nisu poštovali protivpandemijske mere naplaćeno je ukupno 755.000 dinara.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 2 godine i 6 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 3758

Povezana vest

Povezane teme

nova godina

novogodišnji praznici

bojan šoralov

epidemiološke mere

kovid propusnice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.