Komentara: 2
Pregleda: 1103

Pojačana kontrola saobraćaja do kraja nedelje

18.06.2024. u 08:37h
Izvor: Subotica.com
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova do kraja nedelje će sprovoditi međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.
Pojačana kontrola saobraćaja do kraja nedelje

U sklopu ove akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL u petak (21. juna) biće realizovan tzv. Alcohol and Drugs Marathon kada će u kontoli saobraćaja neprekidno biti amgažovani svi raspoloživi alkometri, kao i uređaji za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci, a 135 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

Saobraćajna policija je, u prvih pet meseci tekuće godine na području Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, isključila iz saobraćaja 604 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 24 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a 135 vozača zatečeno je da upravlja vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

S obzirom da predstoji održavanje velikog broja muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo više desetina hiljada posetilaca, Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da ne upravljaju vozilom ukoliko su konzumirali alkohol ili psihoaktivne supstance i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 nedelje i 6 dana
Komentara: 2
Pregleda: 1103
Povezane teme

saobraćajna policija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.