Komentara: 9
Pregleda: 2748

Pojačana kontrola saobraćaja kod škola

02.09.2013. u 17:15h
Izvor: RTV Yueco
Povodom početka nove školske godine pripadnici saobaćajne policije, od danas pa u naredne dve nedelje, vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja u krugu svih osnovnih I srednjih škola u Subotici.
Pojačana kontrola saobraćaja kod škola

Ova akcija, koja se već godinama sprovodi, namenjena je pre svega sigurnosti đaka prvaka, a zatim i svih drugih đaka. Veliki broj škola u gradu nalazi se pored prometnih saobraćajnica, pa je i vozače potrebno priviknuti na veće gužve oko škola.

Ivan Goran Kovačić samo je jedna od škola koja se nalazi na prometnoj saobraćajnici, pa je policija i tu kontolisala saobraćaj, radi bezbednosti dece. Saznanje da policija kontrolište saobraćaj, roditeljima, pogotovo prvaka, uliva dodatno pouzdanje u sigurnost njihove dece.

Pripadnici saobraćajne policije učestvuju u akciji “Škola” koja se sprovodi na teritorije čitave zemlje povodom bezbednosti svih đaka, pre svega đaka prvaka. Osim pojačane kontrole saobraćaja, pripadnici saobraćajne policije će učenicima prvog i durgog razreda održati predavanje na temu osnovih i elementarnih znanja u saobraćaju.

Pojačana kontrola soabraćajne policije trajaće naredne dve nedelje, što bi trebalo da bude dovoljno da se vozači priviknu na oprezniju vožnju u blizini škola. Ipak, i kada akcije zvanično prođe, to ne znači da policija neće kontrolisati vozače i sankcionisati vožače koji se ne pridržavaju saobraćajnih propisa, pogotovo kod škola.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 2748

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.