Komentara: 0
Pregleda: 2838

Pojačana kontrola saobraćaja, pre svega vozača teretnih vozila i autobusa

19.07.2021. u 12:59h
Izvor: Subotica.com
Saobraćajna policija će od 19. do 25. jula sprovoditi akciju pojačane kontrole saobraćaja, usmerenu na otkrivanje prekršaja koje čine vozači teretnih vozila i autobusa u unutrašnjem i međunarodnom prevozu, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Pojačana kontrola saobraćaja, pre svega vozača teretnih vozila i autobusa

Tokom sprovođenja akcije kontrolisaće se da li vozači poseduju propisanu dokumentaciju za vozila i vozače, tehnička ispravnost vozila, psihofizičko stanje vozača, kao i poštovanje propisa o radnom vremenu vozača i korišćenju propisanih odmora i pauza.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane da, ukoliko posumnjaju u tehničku neispravnost autobusa kojim se voze ili u psihofizičko stanje vozača usled umora ili alkoholisanosti, o tome odmah obaveste Upravu saobraćajne policije na broj telefona 064/892-2121. Nakon prijave, patrola saobraćajne policije izaći će na teren i prekontrolisati autobus i vozača.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalja koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 dana
Komentara: 0
Pregleda: 2838
Povezane teme

saobraćajna policija

kontrola saobraćaja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.