Komentara: 0
Pregleda: 2325

Pojavili su se prvi komarci

04.04.2011. u 17:06h
Izvor: RTV Yueco
Pojavili su se prvi komarci

Pojavili su se prvi komarci. Kiše i plavna područja u okolini Subotice pogoduju razmožavanju ovih insekata. Subotičani strahuju da će da se ponovi prošla godina kada nisu mogli da se odbrane od najezde komaraca. Napori grada nisu bili dovoljni, jer kada su se stekli uslovi za avionsko tretiranje ovih nasrtljivaca, već je bilo kasno.

U prigradskim naseljima već su pojavili prvi komarci. Pojedini Subotičani smatraju da grad ne može da se izbori sa njima, jer svake godine ih ima sve više i više.

U gradskoj upravi kažu da su iz budžeta izdvojili 6,5 miliona dinara za uništavanje komaraca. U toku nedelje biće raspisan javni poziv za izbor firme koja će ove godine da obavi zaprašivanje komaraca. Pre početka zaprašivanja obaviće se larvicidni tretman, kao i uništavanja tabletama.

Obilne padavine i stalne bare na tlu proizvode dovoljno mladih komaraca da akcije grada ne daju nikakve rezultate. Građanima preostaje samo da postave mreže i naoružaju se sa sprejevima i kremama protiv komaraca.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2325
Povezane teme

komarci u Subotici

komarci Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.