Komentara: 2
Pregleda: 5461

Pokazna vežba: Simulacija saobraćajne nesreće

28.04.2010. u 10:25h
Pokazna vežba: Simulacija saobraćajne nesreće

Rotaract Club Subotica u okviru Evropske nedelje bezbednosti na putevima organizuje edukativni program u cilju edukacije mladih o štetnosti alkohola i droga tzv. "Simulaciju saobraćajne nesreće" na Stadionu malih sportova (poznatijem kao Gradsko klizalište), 28. aprila 2010. godine sa početkom u 12h.

U akciji učestvuju Crveni Krst, Saobraćajna Policija, Služba Hitne Medicinske Pomoći, Teritorijalna vatrogasna jedinica, FUNERO - pogrebno preduzeće, Subotički Otpad, JP Parking i Dečje pozorište Subotica.

Ciljevi projekta

  1. Ukazati mladima na opasnosti na putevima koje vrebaju u slučaju konzumiranja alkohola, opojnih sredstava i neiskustva
  2. Pokazati mladima kakva saradnja postoji među svim učesnicima spašavanja i zbrinjavanja u slučaju saobraćajnog udesa, i koja je čija uloga u pomenutom
  3. 3.Pokazati posledice „disco nesreća", kao što su ozbiljne povrede, smrt, emocionalni uticaji na porodicu, poznanike, itd.
  4. Značaj pravovremenog poziva za pomoć od strane učesnika u saobraćaju
  5. Demonstracija, edukacija

Kratak opis projekta
Svake godine, mnogo ljudi strada u raznim saobraćajnim nesrećama. Poznati su nam slučajevi kad mladi vozači, odmah nakon dobijanja svojih vozačkih dozvola, neodgovorno se ponašaju na putevima. Konzumiranje alkoholnih pića, korišćenje droge, itd. dovode ih u neprijatne situacije. Nažalost, stradaju i nedužni, koji se pridržavaju pravila.

Ova vežba, koju želimo prikazati mladima i starijima je zapravo simulacija jedne takve nesreće. Biće postavljen jedan scenario, u kojem se vide dva automobila pri sudaru. Nakon što vozač obavesti nadležne organe, policija, hitna pomoć i vatrogasci stižu na mesto sudara, i počinje spašavanje.

Ova simulacija treba da prikaže šta se zapravo dešava nakon jedne saobraćajne nesreće. Vežba traje oko 30 minuta, a cela aktivnost oko 2 sata.

Ciljnu grupu nam predstavljaju srednjoškolci, mada smatramo da svi zainteresovani, od 10 do 70 mogu da pogledaju simulaciju.

Sponzor akcije: Rotary klub Subotica

Postavljeno pre 14 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5461
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.