Komentara: 0
Pregleda: 4858

Poklon sadnice za OŠ ”Majšanski put”

20.03.2010. u 11:52h
Izvor: RTV Yueco
Poklon sadnice za OŠ ”Majšanski put”

Učenici Osnovne škole ‘’Majšanski put” obeležili su Dan škole sadnjom 3 čempresa, koja su ima darovali subotički Gorani i Goranski rasadnik. Dan škole poklapa se sa prvim danom proleća, tako da je sadnja najbolji način, po mišljenju učenika ove škole, da se pokaže briga o prirodi i zdravom okruženju.

Za Dan škole, učenici su pripremili i prigodni program, koji je bio u znaku dolaska proleća i buđenja prirode.

Tradicija škole “Majšanski put” je, da svaka generacija prvaka i učenika osmih razreda posadi po jedno drvo i tako doprinese lepoti školskog dvorišta. Drvo za njih predstavlja simbol mladosti. Veliki deo školskih aktivnosti đaka ove škole odnosi se upravo na učenje i brigu o prirodi.

Škola “Majšanski put” ove godine proslavila je 102. rođendan. Poklon sadnice Pokreta Gorana i “Goranskog rasadnika” zasadili su kao drva generacije, učenici osmih razreda. Goranski rasadnik od ranije je poznat kao donator sadnica obrazovnim ustanovama.Cilj ove akcije je stvaranje zdravog i lepšeg pejzažnog ambijenta namenjenog deci.

Osnovnu škola “Majšanski put” pohađa blizu 1000 đaka, na srpskom i mađarskom jeziku.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4858
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.