Komentara: 10
Pregleda: 3311

Pokrajina će nastaviti da pomaže zapošljavanje u Subotici

12.06.2015. u 16:17h
Izvor: RTV City
Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Balint Juhas razgovarao je danas sa gradonačelnikom Maglai Jeneom o realizaciji nekoliko projekata u Subotici, u cilju poboljšanja saobraćaja, razvoja telekomunikacija i unapređenja bezbednosti u školama. Reč je projektima u čijoj realizaciji je Sekretarijat učestvovao zajedno sa lokalnom samoupravom.
Pokrajina će nastaviti da pomaže zapošljavanje u Subotici

U 2014. godini realizovan je projekat postavljanja hot spot tačaka za internet u OŠ „Vuk Karadžić“ u Bajmoku, na Muškom štrandu i Termalnom bazenu na Paliću, na bazenu na Prozivci, u Dudovoj šumi i u Parku Ferenca Rajhla, za šta je sekretarijat izdvojio 480 hiljada dinara. Finansiran je i projekat postavljanja video nadzora na šest raskrsnica u gradu za čije namene je pokrajina izdvojila 1,7 miliona, a grad 5,7 miliona dinara, a u toku je projekat koji ima za cilj podizanje bezbednosti u osnovnim školama u Čantaviru, Subotici, na Paliću i Kelebiji, gde se postavlja video nadzor.

Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova je prošle godine izdvojio više od 30 miliona dinara za projekte otvaranja novih radnih mesta u Subotici, putem kojih je zaposleno 227 lica. Prema rečima gradonačelnika, grad Subotica nastaviće dobru saradnju sa pokrajinskim sekretarijatom i u narednim projektima.

Balint Juhas razgovarao je sa gradonačelnikom Subotice o planovima za naredni period koji se tiču konkursa za razvoj saobraćaja i bezbednosti u gradu, zahvaljujući kojima će biti izgrađene raskrsnice na nekoliko saobraćajnica, među kojima je i ona između ulica 51. Divizije i Majšanskog puta, a nastaviće se i sa projektima zapošljavanja.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 3311
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.