Komentara: 5
Pregleda: 1717

Pokrajina dodelila dodatna sredstva Subotici za poboljšanje usluga javnog prevoza u prekograničnoj regiji

19.12.2022. u 12:41h
Izvor: Subotica.com
Nakon ugovora koje je Pokrajinska vlada u julu dodelila korisnicima koji su ostvarili pravo na sufinansiranje projekata podržanih iz fondova EU, sredinom prošle nedelje za ove namene dodeljeno je još 16 ugovora. Među onima koji su dobili dodatna sredstva za sufinansiranje projekata podržanih iz evropskih fondova je i naš grad i to za projekat "INPUTRANS".
Pokrajina dodelila dodatna sredstva Subotici za poboljšanje usluga javnog prevoza u prekograničnoj regiji

Grad Subotica je, kroz drugi javni poziv Pokrajinskog sekretarijata za finansije, obezbedio nepovatna sredstva u iznosu od 9 hiljada evra za sufinansiranje sopstvenog učešća u projektu "Inputrans" koji ima za cilj poboljšanje usluga javnog prevoza u prekograničnoj regiji razvojem železničke infastrukture i usklađivanjem transporta.

- Kroz prvi javni poziv Pokrajinskog sekretarijata za finansije obezbeđena su nepovratna sredstva u iznosu od skoro 34.000 evra, a sada nam je dodeljeno i dodatnih 9 hiljada evra. Na ovaj način Pokrajinski sekretarijat za finansije preuzima obavezu Grada za finansiranje sopstvenog učešća u iznosu od gotovo 43 hiljade evra, dok donacija Evropske unije za ovaj projekat iznosi 243.600 evra - objašnjava Imre Kern, zamenik gradonačelnika.

Pokrajina dodelila dodatna sredstva Subotici za poboljšanje usluga javnog prevoza u prekograničnoj regijiU pitanju je prekogranični IPA projekat, a vodeći partner je opština Kiškunhalaš u Mađarskoj.

Projekat ima za cilj razvoj železničke infrastrukture i transportnih usluga  radi poboljšanja javnog prevoza putnika i tereta u prekograničnom području, kroz unapređenje održivog integrisanog sistema javnog prevoza, intermodalnog železničkog saobraćaja i smanjenje uskih grla u operacijama prevoza - podseća Kern.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 1717
Povezane teme

IPA projekat

imre kern

pokrajinska vlada

železnički prevoz

železnički saobraćaj

železnički logistički centar mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.