Komentara: 10
Pregleda: 2200
Foto

Pokrajina nastavlja da ulaže u Geronotološki centar

14.08.2018. u 17:42h
Izvor: Subotica.com
Za projekat „Prilagođavanje domskih objekata zahtevima koji se odnose na kvalitetniji i bezbedniji život korisnika usluga“, koji realizuje Gerontološki centar Pokrajinska vlada obezbedila je 20 miliona dinara.
Pokrajina nastavlja da ulaže u Geronotološki centar

Dobijena sredstva biće upotrebljena za završetak protivpožarne zaštite u Domu za negu.

- Iz budžeta Pokrajine za socijalnu zaštitu u protekle dve godine izvojeno je više od 460 miliona dinara, a samo za konkurs namenjen podizanju kvaliteta usluga ustanova, poslednjim rebalansom izvojeno 235 miliona, što je više nego što je prethodni saziv Vlade izvojio za četiri godine – naglasio je Predrag Vuletić, pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, koji je danas uručio ugovor o dodeljenim sredstvima. - Ovo nije kraj. A kako je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović Najavio, ovo će biti polazna osnova za iduću godinu, a ceo mandat biće u znaku ulaganja u socijalnu zaštitu.

Pokrajina nastavlja da ulaže u Geronotološki centar

Direktor Geronotološkog centra, Nenad Ivanišević, podsetio je da je Pokrajinska vlada u protekle dve godine ovu ustanovu podržala sa preko 30 miliona dinara.

- Novac dobijen na ovom konkursu biće upotrebljen za protivpožarnu zaštitu a ideja je da se implementira sve što propisuje novi zakon, naročito u Domu za negu gde se nalaze lica koja su u specifičnom stanju socijalne potrebe. Propisi su veoma rigorozni, ali garantuju sigurnost naših korisnika, koja nam je   na prvom mestu – istakao je Ivanišević. 

Pokrajina nastavlja da ulaže u Geronotološki centar

Osim Gerontološkog centra, na istom konkursu, Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ za tri projekta, dobio je ukupno 16,9 miliona dinara.

- To potvrđuje da subotičke ustanove vode dobri menadžeri, koji imaju svoje timove i apliciraju sa kvalitetnim projektima, bilo na nivou republike, pokrajine ili da se radi o prekograničnoj saradnji. Oni su u većini slučajeva odobreni i realizuju se na pravi način – naglasio je Ilija Đukanović, član Gradskog veća za socijalnu zaštitu.

Izvor: Subotica.com
Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade Uručivanje ugovora o dodeli sredstava iz budžeta Pokrajinske vlade
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 10
Pregleda: 2200
Povezane teme

Nenad Ivanišević

gerontološki centar subotica

ilija đukanović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.