Komentara: 0
Pregleda: 2921

Pokrajinski ombudsman protiv privatizacije manjinskih medija

27.08.2011. u 21:21h
Izvor: RTV Yueco
Pokrajinski ombudsman protiv privatizacije manjinskih medija

Pokrajinski ombudsman Aniko Muškinja Hajnrih ocenila je da manjinske medije ne treba privatizovati jer bi to "neminovno" dovelo do njihovog gašenja.

"Plašim se da bi privatizacija neminovno dovela do gašenja manjinskih medija, imajući u vidu bitno otežano tržišno funkcionisanje tih medija", kazala je Muškinja Hajnrih u intervjuu za internet portal Autonomija.

Ona je ocenila da izlazak države iz vlasništva nad medijima i njihova privatizacija, ne garantuje objektivnost u izveštavanju, odnosno eliminisanje političkih uticaja. "Zašto bi privatni vlasnik, član ili pristalica neke političke stranke bio garancija za to da će njegov medij izveštavati objektivno", upitala je Muškinja Hajnrih. Prema njenim rečima, stepen društvenog razvoja u Srbiji i prihvatanje vrednosti nezavisnosti bilo kog medija još uvek nije dostigao nivo da bi se mogao osmisliti "bilo kakav mehanizam" koji bi onemogućio spoljni uticaj na rad medija, bez obzira na to da li se radi o mediju u privatnom ili državnom vlasništvu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 2921
Povezane teme

mediji

ombudsman

nacionalne manjine

privatizacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.